Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Klatovy » pension » Penzion Tesařovi - Dobrá Voda (penzion)

Penzion Tesařovi - Dobrá Voda (penzion) [41253]




V prostoru Národního parku Šumava a v nadmořské výšce 900 m n.m. Vám nabízíme ubytování ve dvou a třílůžkových pokojích. K dispozici také máme pětilůžkové apartmá s předsíní a vlastní velkou koupelnou.

UBYTOVÁNÍ: Všechny pokoje jsou zařízeny starožitným nábytkem. K dispozici je také nově zařízená obytná kuchyň s vybavenou kuchyňskou linkou, sporákem, lednicí, mikrovlnou troubou. V obytné části kuchyně je velká sedací souprava, krb a TV. Každý pokoj má vlastní socální zařízení. V letních měsících mají naši hosté možnost posezení na přírodní terase s krásnou panoramatickou vyhlídkou. Samozřejmostí je možnost grilování. K dispozici je zahradní nábytek. Možnost zapůjčit si party stan.

Jak vyplývá z názvu obce, místní voda je známa svými léčivými účinky a tím, že má čistící vliv na organismus. V létě je možné v okolí pokračovat dále po cykloturistických trasách, značených turistických a naučných cestách nabo jen tak vyrazit na houby. V zimě je možné toto ubytování využít jako výchozí místo pro běžecké trasy. Příznivci sjezdového lyžování mají k dispozici sjezdovku v Hartmanicích (cca 3 km) nebo vzdálenější areál na Špičáku.

Ubytovaní bydlí v objektu známé sklářky, která je například autorkou velmi známého a ojedinělého skleněného retabula a křížové cesty umístěné přímo naproti v kostele sv.Vintíře. V objektu se také nachází malá stálá galerie, ve které naleznete například: tradiční šumavské podmalby na skle dřevěné dřevořezby světců zhotovené tradiční technologií skleněné tavené plastiky Veškeré práce jsou autorské originály Vladimíry a Michaela Tesařových. V objektu je také sklárna, kde se kromě tavených plastik pro kostel sv. Vintíře tavily i plastiky pro největší bankovní domy v Praze, nebo například zakázky pro Arabské emiráty.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)