Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Pardubický kraj » okres Ústí nad Orlicí » dětské hřiště » Mamutíkův vodní park - Dolní Morava (zábavní park)

Mamutíkův vodní park - Dolní Morava (zábavní park) [40981]


    další pojmenování: [alt] Lesní zážitkový park


Tyto dva areály jsou propojeny. Najdete v nich spoustu zábavy na několik hodin.

Mamutíkův vodní park

Vodní park je venkovní zábavný park, kde si malí i velcí mohou hrát s vodu. Z podzemí vytéká potůček, který můžete pomocí stavidel a koryt poslat do všech koutů parku na nejrůznější zařízení jako jsou třeba mlýnky. Na některých atrakcích si budete moci vyzkoušet jednoduché vodní stroje.

 

  • Jedná se o vodní přírodní areál, kde voda je základním prvkem k hraní, experimentování a získávání zkušeností o přírodě a jejích zákonitostech.
  • Všechny části parku jsou interaktivní a návštěvníci mohou vše sami regulovat, vyzkoušet, uchopit či roztočit.
  • Voda v horní části parku vyvěrá v Potůčcích, který se větví, vytváří ramena- regulovatelné stavidýlky, mizí pod povrchem, roztáčí mlýnské kolo. Z Potůčků voda vtéká do Říčky, která spojuje celý areál a odvádí vodu do dalších částí a končí svoji dráhu v brouzdališti. Říčka přivádí vodu do korýtek, což je systém dřevěných korýtek, stavidel a dřevěných sudů, kde je možno využít k experimentům dřevěné lodičky.
  • V areálu narazíte celou řadu zajímavých zařízení a strojů, které můžete sami odzkoušet a seznámit se s jejich využitím. Jde o Tyrolský jez, ztracené kolo, Elektrárnu, Buchar, Archimédes a Závlahu a další.

 

Lesní zážitkový park

Rozhodli jsme se splnit tajné sny všem dětem i dospělým a otevřeli jsme proto unikátní zážitkový park uprostřed lesa. Užijete si v něm kouzelné lesní domečky v korunách stromů, malé i velké houpačky, lanové žebříky, mosty a závěsné chodníky. 
 

NOVINKA LÉTO 2016 - rozšiřujeme Lesní zážitkový park o nové domečky, bludiště a další atrakce!

Čtyři pohádkové domečky umístěné na stromech v různých výškách nabízí zábavu pro děti všech věkových kategorií. "Herna"  slouží dětem už od 3 let věku k zábavě a experimentům s interaktivními hrami a nástroji. "Chýše" pak nabízí malým kutilům a řemeslníkům pracovní stůl s nářadím a kuchařům kuchyňku s nádobím. 

Starší nebojácné děti se můžou vydat do "Úkrytu v divočině", který jim představí pravidla pro přežití v přírodě. Do nejvyššího domečku se mohou vydat pouze ti nejodvážnější...vede tam totiž lanový most nebo šplhací tunel. Stojí to ale za to - z vrcholu totiž vede obří tobogán!

Po zemi a vzduchem vedou spojovací závěsné chodníky, pařezové cesty nebo systém létajících liján. Malí tarzani a akrobaté si tak také přijdou na své. K odpočinku po celém dni plném her a zážitků poslouží závěsné sítě a malé i velké houpačky. 

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)