Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Vítkovice (obec) [40647]



Obec Vítkovice v Krkonoších leží v Libereckém kraji, v průměrné nadmořské výšce 683 m.n.m. První písemná zpráva o Vítkovicích se datuje rokem 1606. Z historických památek zmíníme barokní kostel sv. Petra a Pavla z roku 1690 a také baroknísochu sv. Jana Nepomuckého z roku 1741.

V obci je mateřská školka a základní škola, pošta, sbor dobrovolných hasičů, kulturní dům, obchod s potravinami a doplňkovým zbožím, fotbalové a volejbalové hřiště, krytý bazén v hotelu Jasmín. Své služby nabízí i Farma Hucul, kde se můžete svézt na koni. Pro zdatnější jezdce pořádá farma vyjížďky po horách.

Vzhledem ke své poloze jsou Vítkovice ideálním výchozím bodem  pro pěší a cykloturistiku. Místa jako Dvoračky, Rezek, Rovinka, Horní Mísečky, Zlaté návrší, jsou dostupná jak na kole tak pěšky.

Vítkovice jsou v zimní sezóně vyhledávanou rekreační oblastí s řadou lyžařských areálů:

Skiareál Aldrov leží v nadmořské výšce 733m.n.m. a čtyřsedačková lanovka s červenou a modrou sjezdovkou překoná výškový rozdíl 135metrů. Místní se pyšní skutečností, že otvírání lanovky se zůčastnil prezident Václav Klaus, čímž získala přezdívkuPrezidentský Express. Aldrov je také domovským areálem Šárky Záhrobské, juniorské mistryně světa ve slalomu 2005 a mistrině světa ve slalomu 2007.

Skiareál Vurmovka je vhodný především pro rodiny s malými dětmi a lyžařský areál Janova Hora v nadmořské výšce 750 m.n.m nabízí 3 vleky a 4 sjezdové tratě, dětský vlek, snowtubing či snowpark. Všechny 3 areály jsou propojeny jedním odbavovacím systémem. V blízkosti se nacházejí i upravované běžecké tratě a okruhy.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Vítkovice (městská část) Ostrava-město
obec, osada Vítkovice (obec) Semily



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)