Přihlásit
Mobilní verze s GPS
» okres nezařazeno » rozhledna » Stezka v oblacích - Horní Morava (rozhledna)

Stezka v oblacích - Horní Morava (rozhledna) [40331]


    další pojmenování: Sky walk


Už jste se někdy procházeli v oblacích? Nyní máte jedinečnou příležitost Váš sen uskutečnit na Dolní Moravě, kde byla postavena unikátní vyhlídková stavba nesoucí název Stezka v oblacích.

Na úpatí hory Slamník v nadmořské výšce 1116 metrů vyrostla tato unikátní rozhledna. Dřevěná a kovová konstrukce vás zavede do výšky 55 metrů. Po dřevěné rampě se na vrchol rozhledny dostane pohodlně vozíčkář i rodina s kočárkem. Stezka nabízí nádherný výhled do okolí. Kromě toho se z informačních tabulí dozvíte i něco o nejbližším okolí Dolní Moravy a mracích.

Pro milovníky dobrodružství a zábavy je na stezce několik adrenalinových atrakcí jako odpočinková síť, tzv. „kapka“, tobogán nebo rukáv. Rukáv je atrakce tvořená hustou sítí určená k prolezení z jednoho patra lávky do druhého. Kapka se nachází na samém vrcholu stezky a je to síť ve výšce 50 metrů, na které stojíte a vidíte dolů. Ti odvážnější mohou k cestě dolů využít parádní 100 metrů dlouhý tobogán s okýnky a několika klopenými zatáčkami.

Ze samého vrcholu stezky se naskýtají dech beroucí výhledy na celý masiv Králického Sněžníku s malebným údolím řeky Moravy, v dálce pak lze vidět i hlavní hřeben Jeseníků, Suchý vrch a Krkonoše.

Kudy na Stezku v oblacích:

Na Stezku v oblacích se dostanete několika způsoby. Můžete využít letní lanovku Sněžník nebo se vydat pěšky či na kole. Trasy můžete také kombinovat, například nahoru lanovkou a dolů procházkou pěšky. Vjezd s kočárkem na stezku je povolen. Vstup s kolem nebo se psem je na stezku zakázán. Kola si můžete nechat dole u stezky (doporučujeme vlastní zámek). Pro psy jsou dole pod stezkou připraveny kotce, kde jej můžete nechat.

Letní lanovka Sněžník:

Nástupní stanice se nachází vedle chaty Marcelka a Mamutíkova vodního parku. Na pokladnách chaty Marcelka zakoupíte také lístky na lanovku i stezku. Kočárky a kola vozíme na lanovce zdarma. Invalidní vozíky také, avšak je možno přepravit vozík pouze do hmotnosti 50 kg.
 

Architektura:

Návrh projektu stavby pochází z dílny architekta Zdeňka Fránka, který působí od roku 2012 jako děkan Fakulty umění a architektury na Technické univerzitě v Liberci. Jako pedagog působil také na FA VUT Brno, VŠB Ostrava a ARCHIP v Praze. Realizoval řadu výstav v ČRi po celém světě. V současné době se věnuje projekční, publikační a pedagogické činnosti doma i v zahraničí.
 
 
 
 
 

strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)