Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Chrášťany (obec) [4025]



Obec Chrášťany se nachází 8 km na západ od Benešova u Prahy a žije zde přes 200 obyvatel. Ve správě obecního úřadu jsou mimo samotných Chrášťan i okolní osady Benice, Soběšovice a Černíkovice. Obec je členem svazku obcí – mikroregion Týnecko.
Okolí obce vybízí díky malebné krajině a množství značených turistických a cyklistických tras k výletům do přírody, vyjižďkám na koních a návštěvám blízkých turistických cílu jako např. zámek Konopiště, množství kostelů, rozhledna na Neštětické hoře, netvořické muzeum nebo okolí řeky Sázavy.
Oblast je zemědělská, s nezatíženým životním prostředím. Většina obyvatel produktivního věku dojíždí za prací do blízkého Benešova. V obci je několik řemeslníků – živnostníků. 
V obci Benice je v zrekonstruovaném barokním statku, založeném v roce 1746, provozován soukromý chov starokladrubského bělouše – kočárového plemene.
V roce 2000 byl zrekonstruován objekt bývalé hasičské zbrojnice. Bylo vybudováno nové pohostinství, společenská místnost a knihovna. Nová budova je spojena se stávající budovou, ve které se mimo prostory obecního úřadu nachází i nově zadaptovaná prodejna a taneční sál. Nově vytvořené zázemí dává dobré předpoklady pro další rozvoj společenského a kulturního života.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Chrášťany (obec) Benešov
obec, osada Chrášťany (obec) České Budějovice
obec, osada Chrášťany (obec) Kolín
obec, osada Chrášťany (obec) Rakovník
obec, osada Chrášťany (obec) Praha-západ
obec, osada Chrášťany (osada) Kroměříž



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)