Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Žďár nad Sázavou » zajímavost » Salon Expres Vagon - Polnička (zajímavost)

Salon Expres Vagon - Polnička (zajímavost) [40219]



Přírodní dětský areál se nachází 5 km severně od Žďáru nad Sázavou, na okraji obce Polnička. Areál je situován v přírodním prostřední Stříbrného rybníka, místních luk a lesů. Salón Expres je vyhledáván turisty a cykloturisty, kteří ho využívají jako možnost občerstvení, relaxace nebo přímo cíle výletu. Pro tyto návštěvníky je výborně dostupný na frekventované cykloturistické trase, která kopíruje červenou turistickou značku vedoucí z obce Polnička na hráz Velkého Dářka. Pro návštěvníky, kteří přijedou autem nebo na motocyklu je připraveno bezplatné parkoviště.

Historie

Přírodní dětský areál zahájil provoz v roce 1993, kdy z vyřazeného železničního vagónu a celkové rekonstrukci vzniklo občerstvení. Zahájili jsme prodej piva, párků a topinek. Venku před vagonem byly tři stoly.

V roce 1999 jsme vybudovali železniční dráhu s dětským vláčkem a další atrakce. Tento areál v součastné době má rozlohu 15000 metrů čtverečních, kde děti jezdí na čtyřkolkách, buggíně nebo v elektrických autíčkách. Přírodní rybníček v areálu je využit k jízdě elektrickými lodičkami pro malé i velké.

Základní údaje a informace o areálu

Největší atrakcí je dětský vláček, který jede po 300 m dlouhé úzkokolejné železnici při minimálním počtu 10 osob. Vláček projíždí tunýlkem a míjí klece s ptáky, andulkami, morčátky a kamerunskými kozami, které mečí na pozdrav. Po třech kolech zajíždí do nadražíčka. Rodiče se mezitím mohou ve venkovní restauraci občerstvit a ochutnat chuťovečky k pivu, popř. poobědvat. Stravování pro skupiny lidí, lze telefonicky předem domluvit. 

Tento areál je oficiálně otevřen 30.dubna pálením čarodejnic a následně v květnu a v červnu přivítáme mateřské školky a 1. stupeň základních škol na jízdu vláčkem. První neděli v září probíhá polničská pouť a tím i soutěž "Hod polničskou kolejnicí" při níž závodníci hází 8 kg kolejnicí a děti připravenou dřevěnou replikou. A protože Vám nabízíme sezónní občerstvení a na Vysočině se příroda připravuje k zimnímu spánku velice brzy, tak i my koncem září zavíráme a těšíme se na Vaši návštěvu v následujícím roce. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)