Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Břeclav » přístav » Přístaviště - Lednice (přístav)

Přístaviště - Lednice (přístav) [39535]



Zveme Vás k romantické plavbě parkem lednického zámku, po ramenech řeky Dyje, provázené výkladem o historii a zajímavostech bývalého lichtenštejnského panství. Můžete si vychutnat plavbu na dvou trasách: od lednického zámku k Minaretu a odtud dále k Janovu Hradu (Janohradu).

Pořádáme pravidelné plavby (každých 20 až 30 minut mezi zámkem a Minaretem, každou celou hodinu mezi Minaretem a Janohradem) skupinové plavby (skupiny 20 a více osob) a plavby pro školy.

Zámek v Lednici

jedinečná památka UNESCO - pohádkový romantický zámek ve stylu anglické tudorovské gotiky. Za návštěvu též stojí tropický skleník přilehlý k zámku.

Minaret

jedna z nepozoruhodnějších romantických staveb přelomu 18. a 19. století v lednickém parku. 302 schodů Vás přivede na vrchol minaretu, odkud, za dobrého počasí, můžete zahlédnout i vrcholk věže svatoštěpanského dómu ve Vídni.

Janův hrad (Janohrad)

Romantická stavba vybudovaná 1807-1810 napodobující, po anglickém vzoru, hradní zříceninu. Průčelní takt budovy zabírá velký sál s přilehlými místnostmi vyzdobenými ornamentálními nástěnnými malbami.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)