Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Opava » víceúčelové zařízení » Sportovně rekreační areál - Hlučín (víceúčelové sportoviště)

Sportovně rekreační areál - Hlučín (víceúčelové sportoviště) [39209]



Město Hlučín se nachází v okrese Opava, severozápadním směrem od Ostravy. Svou polohou v Hlučínské pahorkatině je chráněno před nepříznivými vlivy Ostravské aglomerace a poskytuje tak velmi příjemné podmínky pro rekreaci a sportovní možnosti jak svým obyvatelů tak i mnohým návštěvníkům.

V těsném sousedství města se nachází vodní nádrž o rozloze 130 ha, na jejichž březích je vybudován rozsáhlý Sportovně rekreační areál. V tomto zařízení jsou návštěvníkům k dispozici travnaté pláže, přírodní bazény, sportoviště, bufety, restaurace, minigolfové hřiště, tenisové kurty, kurty na plážový volejbal, půjčovna sportovních potřeb, půjčovna lodí a vodních kol. Přímo na břehu vodní plochy je umístěn autokempink s místy pro stany a karavany. Ubytování poskytuje rovněž penzión Rodos s kapacitou 20 osob ve dvoulůžkových pokojích. V areálu je v provozu vlek pro vodní lyžování. Vodní plocha je svou rozlohou ideální pro jachting a windsurfing. V areálu jsou pořádány pravidelné kulturní a sportovní akce. Každý víkend koncerty a diskotéky.

V sousedství Sportovně rekreačního areálu se nachází Dětský ranč, který se zabývá chovem koní a hipoterapií. Věnuje se postiženým dětem a voltižnímu sportu. Celý areál je bezbariérový. Ranč rovněž nabízí rekreační projížďky na koních. V městském parku se nacházejí tenisové kurty, které disponují dokonalým zázemím jak pro pořádání tenisových turnajů, tak pro rekreační hru.

Pro sálové sporty je ve městě k dispozici víceúčelová sportovní hala. Hala je vybavena veškerým zařízením umožňujícím pořádání regulérních zápasů v basketbalu, volejbalu, házené, sálové kopané a podobných sportech, včetně ozvučení, elektronické časomíry a možnosti občerstvení v bufetu. Pravidelně jsou zde pořádány cvičení aerobicu.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)