Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Benešov » Infocentrum » Infocentrum Neveklov (infocentrum)

Infocentrum Neveklov (infocentrum) [39007]



Před deseti lety, v lednu 2002, zahájilo jako jedno z prvních na Benešovsku svou činnost Infocentrum v Neveklově. Jeho zřizovatelem se stalo Sdružení obcí Neveklovska. Kromě informací z oblasti turistiky, kultury, sportu, předprodeje vstupenek na vybrané regionální akce zde mohou návštěvníci využít veřejný internet, fax, kopírování, zakoupit si některé publikace, suvenýry, mapy, kalendáře, DVD „Vystěhování“, vybrat si z více jak 150 druhů pohlednic – což oceňují hlavně sběratelé - , k dispozici je i celá řada turistických propagačních tiskovin zdarma.

Zájmu návštěvníků  se těší i turistická známka s rozhlednou na Neštětické hoře a  karta Klubu českých turistů rovněž s Neštětickou horou a se zámkem Tloskov.

Již několik let je v IC instalována prodejní výstava obrázků místního malíře a grafika pana Miroslava Maška. Za zmínku jistě stojí také jeho netradiční malované pohlednice.

Průměrná návštěvnost cca 5,5 tisíce lidí ročně svědčí o tom, že se Infocentrum v Neveklově během doby své existence dostalo do povědomí široké veřejnosti. Dalšímu rozvoji aktivit a zvýšení návštěvnosti však brání poněkud „utajené“ umístění IC a dnes již nevyhovující prostory pro pořádání větších výstav, autogramiád apod.

za infocentrum  Helena Povolná


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)