Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Lesná (obec) [3893]



Obec Lesná leží na území okresu Tachov a náleží pod Plzeňský kraj. Příslušnou obcí s rozšířenou působností je rovněž okresní město Tachov. Obec Lesná se rozkládá asi devět kilometrů jihozápadně od Tachova. Dle oficiálního turistického členění spadá do oblastí Západočeských lázní. Na území této středně velké vesnice žije trvale zhruba 430 obyvatel. Lesná se dále dělí na čtyři části, konkrétně to jsou: Háje, Lesná, Písařova Vesce a Stará Knížecí Huť. Obec je vzdálená přibližně 7 km od německých hranic.

Pro děti školou povinné je v obci k dispozici první stupeň základní školy a pro předškolní děti je zde mateřská školka. Pro využití volného času je v obci k dispozici sportovní hřiště, dětská hřiště a další sportoviště. Dále bychom v obci našli knihovnu, kostel a hřbitov. Místní obyvatelé mohou využívat kanalizaci i veřejný vodovod.

Vesnice Lesná leží v průměrné výšce 643 metrů nad mořem. První zmínku o obci nalezneme v historických pramenech v roce 1349. Celková katastrální plocha obce je 8429 ha, z toho orná půda zabírá pouze tři procent. Čtyři pětiny katastrální výměry obce jsou porostlé lesem. Menší část plochy zabírají také louky (méně než jednu třetinu).


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Lesná (obec) Tachov
obec, osada Lesná (obec) Pelhřimov
obec, osada Lesná (obec) Třebíč
obec, osada Lešná (obec) Vsetín
obec, osada Lesná (obec) Znojmo
obec, osada Lesná (městská čtvrť) Brno-město



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)