Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Ústecký kraj » okres Děčín » hotel, hostel » Hotel Belveder - Labská Stráň (hotel)

Hotel Belveder - Labská Stráň (hotel) [38780]



Vyhlídkovou terasu nechal postavit František Karel Clary-Aldringen v letech 1701-11 a její vznik je úzce spjat s panstvím v Bynovci, které bylo v 18. stol. v majetku rodiny Clary-Aldringenů. V květnu 1791 byla jedna z budov při zámku v Bynovci zasažena bleskem a požár se rozšířil i na zámek. Od té doby začala nová éra vyhlídky Belveder. Zámek byl sice brzy obnoven, ale šlechta ztratila o místo s vyhlídkou zájem. Naopak vzrůstal zájem místních a také novodobých turistů, kteří přijeli navštívit a poznat krásy Českého Švýcarska.

Nejprve byla u vyhlídky v roce 1841 postavena dřevěná hospoda a v letech 1888-1889 byla nahrazena kamennou stavbou. Po roce 1948 zde bylo podnikové rekreační zařízení a dnes hotel Belveder. Hotel v Českém Švýcarsku disponuje celkovou kapacitou 39 lůžek + 2 přistýlky v celkem 10 pokojích, a to ve dvou-, tří-, čtyřlůžkových a v jednom- pětilůžkovém pokoji. V případě zájmu je možné ubytovat jednu osobu ve dvoulůžkovém pokoji. Útulně zařízené a plně vybavené pokoje mají sociální zařízení, některé také ledničku a TV. Hotel Belveder Labská Stráň nabízí i pokoj s balkonem a výhledem na kaňon řeky Labe. Všechny pokoje jsou nekuřácké, nastěhování do pokoje je možné od 14:00 hodin, uvolnit pokoj je třeba v den odjezdu do 10  hodin. 

Restaurace hotelu Belveder má kapacitu 36 míst a kuchyně vaří chutná česká i minutková jídla. Při pěkném počasí lze posedět na moderně řešené terase pro 40 hostů, s pěkným výhledem a samozřejmě s obsluhou. Ochotný a příjemný personál Vám mimo jiné nabídne: dobře chlazené české pivo, široký sortiment nealkoholických nápojů, zmrzlinové poháry atd.

Pro hotelové hosty je k dispozici venkovní bazén. V hotelu Belveder poskytují pro hosty turistické informace, prodej upomínkových předmětů faxování, kopírování (za poplatek). WIFI připojení  je na pokojích, v prostoru restaurace, sálu a z části před hotelem. V hotelu je  možná úschova kol uzamykatelné parkoviště před hotelem, kolotoče pro děti, v prostoru sálu dětský koutek. Platební karty nejsou akceptovány. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)