Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Cheb » rozhledna » Rozhledna Zámeček ve Františkových Lázních (rozhledna)

Rozhledna Zámeček ve Františkových Lázních (rozhledna) [38437]



Vznik této rozhledny spadá do období 1. světové války, kdy se členové místního spolku rozhodli nechat postavit svému předsedovi a starostovi Františkových Lázní G. Wiedermannovi, jako poděkování za rozkvět města, restauraci s 9 metrů vysokou vyhlídkovou věží. Otevřena byla až po jeho smrti v roce 1916. Krátce po zprovoznění bylo možné se kochat pohledy na Slavkovský les, Krušné hory či Český les. Dnes si tyto výhledy bohužel přes vzrostlé stromy dopřát nemůžete, ale můžete zde navštívit vinárnu.

Objekt je umístěn v parku na západním okraji města Františkovy Lázně asi 1 km V od centra, téměř na rovině. Výška místa je 450 m n.m.

Automobil lze zaparkovat poblíž restaurace. Parkoviště leží u obchvatu města vedoucí z Chebu na Vojtanov. Nejbližší žel. stanice se nachází ve Františkových Lázních (žel. trať č. 148 Cheb - Hranice v Čechách). Od rozhledny je vzdálena asi 1,5 km. Od nádraží se vydáme S směrem, podél tratě. Najít místo nám pomohou směrové tabule s vyobrazením občerstvení a názvem hledaného místa - Zámeček. Tabule nás navedou pod železniční mosty a poté se ocitneme v parku, půjdeme šikmo vpravo parkovou cestou. Rozhledna je již nedaleko.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)