Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Strakonice » muzeum, galerie » Hasičské muzeum - Hoštice (muzeum)

Hasičské muzeum - Hoštice (muzeum) [38061]



Po přijetí Karla Čabana do sboru v roce 2003 a jeho žádosti o poskytnutí prostor pro vystavení jeho sbírky hasičských přileb, se výbor rozhodl tyto prostory mu poskytnout. A tak téhož roku bylo v létě muzeum otevřeno. 
Nezůstalo však jen u přileb. Vystavuje se zde veškerá starší technika, kterou sbor vlastní a také poháry a ocenění ze soutěží v požárním sportu. Dále mají zde samostatnou vytrýnu náši členové, 20. násobný mistr republiky v požárním sportu Josef Pěnča a Ivan Moravec, loutkový řezbář,který vyřezával i pro divadlo Spejbla a Hurvínka. Některé fotografie a exponáty zapůjčili místní členové.
Další exponáty se již netýkají hasičiny, ale mají spojitost s Hošticemi, například Hoštický rodák režisér Zdeněk Troška a legenda České country Michal Tučný.
Obec poskytla muzeu promítací projektor s plátnem a tak se zde promítá prezentační CD obce, CD z natáčení filmů "Slunce, seno, ..." a také aktuálně natočené CD ze soutěží v požárním sportu, kterých se naše družstvo zúčastnilo. Slavnostní otevření proběhlo 1.8.2003 v hasičské zbrojnici a zúčastnili se ho jak členové SDH Hoštice, tak pozvaní hosté -starosta obce Hoštice p.Luděk Bělohlav, režisér Zdeněk Troška, starosta okresního sdružení hasičů ČMS p.Václav Císařovský, velitel HZS Strakonice p.Jaroslav Valíček a celé zastupitelstvo obce.

Muzeum je otevřeno v letních měsících a to každý den.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)