Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Kroměříž » camp, rekreační areál, tábořiš » Dvůr Honětice - Honětice (rekreační areál)

Dvůr Honětice - Honětice (rekreační areál) [37695]



Dvůr Honětice vznikl rekonstrukcí historického zemědělského dvora, který byl součástí nedalekého zámku ve Zdislavicích. V hlavní historicky cenné budově zemědělské usedlosti z roku 1907 vznikl penzion se šesti velkými čtyřlůžkovými rodinnými pokoji se samostatným sociálním zařízením. V přízemí je příjemná nekuřácká hospůdka která má 45 míst a také plně vybavená kuchyň, kde vaříme poctivou domácí českou kuchyni.

V roce 2012 byl v těsné blízkosti penzionu vybudován přírodní koupací biotop, tedy koupaliště s přírodním systémem filtrace vody. Je to tedy umělá vodní nádrž, která ovšem vypadá jako přírodní, jen její dno a stěny jsou tvořeny silnou folií přírodní světle zelené barvy. Lem biotopu je z lité kamínkové dlažby, ze které je i pozvolný vstup do vody se zábradlím.

Voda je čištěna v tomto případě třemi biologickými zónami, tedy mělkými vodními plochami ve kterých je vysazeno druhově bohaté společenství vodních rostlin. Voda z koupací nádrže se čerpá do biologických zón, kde se pročistí a volně přitéká zpět do koupací části. Výsledkem je čistá sladká voda bez použití jakýchkoliv chemikálií. Je zde velmi příjemné koupání vhodné především pro děti. Koupaliště má velké brouzdaliště a neplaveckou zónu. 

Pár kroků od břehu je v rekonstruovaném objektu zázemí koupacího biotopu občerstvení, půjčovna sportovních potřeb, umývárna, toalety a sprchy. Do všech prostor je bezbariérový přístup. Je zde prostor pro přebalování dětí, zařizovací předměty pro děti mají sníženou výšku.

Součástí dvoru v Honěticích je i kemp pro možnost ubytování ve stanech a karavanech. V kempu jsou i dvě čtyřlůžkové chatky. V nejbližší době plánujeme pořídit i nějaká domácí hospodářská zvířata. Dvůr Honětice je velmi vhodné místo pro strávení zajímavé příjemné dovolené. Můžete ovšem přijít se jen okoupat či ochutnat něco z naší poctivé domácí české kuchyně. Pořádáme letní dětské a příměstské tábory, akce pro děti jako např. pálení čarodejnic, den dětí, pouštění draků.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)