Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Český Krumlov » pension » Penzion Athanor - Český Krumlov (penzion)

Penzion Athanor - Český Krumlov (penzion) [36923]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Ceník | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

15 10 3 2

Náš romantický penzion Český Krumlov se nachází na malebném náměstíčku jen 300 metrů od historického náměstí Českého Krumlova.

Vznikl v roce 2011 citlivou rekonstrukcí starodávného, památkově chráněného objektu, jehož základy sahají až do středověku. Slavnostním otevřením 11.11.2011 se stal penzion Athanor Český Krumlov dalším historickým domem, který byl adaptován na luxusní ubytování a začleněn do našeho projektu Domy s duší. Naši hosté mají po Mikulově na Moravě a Telči možnost obdivovat další z mimořádně krásných míst naší země, kde se snoubí historie, architektura a příroda. Lidé během staletí vytvořili v Českém Krumlově jedinečný urbanistický celek, který neunikl zasloužené světové pozornosti a byl zařazen na seznam památkových rezervací UNESCO.

Památkově cenný dům byl upraven na ubytovací zařízení s mimořádně prostornými a pohodlnými místnostmi. Penzion Český Krumlov disponuje 2 luxusními apartmány a 3 pokoji při celkové kapacitě 10 lůžek s možností 5 přistýlek. Penzion Český Krumlov je zařízen moderním nábytkem a doplňky, které vyzývavě kontrastují s jeho pradávnou historií. Apartmány jsou vybaveny moderní kuchyní s veškerým příslušenstvím. Samozřejmostí jsou LCD televize, satelit, připojení k internetu, minibar a klimatizace v půdních pokojích. Apartmán č. 1 a pokoj č. 4 disponují masážní vanou. Součástí koupelny apartmánu č. 2 je sauna, která je bezplatně k dispozici hostům v apartmánu. Nezapomenutelné výhledy na starověké město Český Krumlov, zámek a kostel Sv. Víta, které se nabízí z většiny oken domu, přímo vybízí k nekonečným toulkám po křivolakých uličkách a zapomenutých zákoutích tohoto skvostného města.

Snídaně podáváme v nejstarších částech domu, ve středověkém a renesančním sklepě. Součástí sklepení je i privátní vinotéka majitelů domu. Součástí penzionu Český Krumlov je i okrasná zahrádka, kde si hosté mohou odpočinout po celodenních kulturních nebo sportovních aktivitách. Staletá jabloň jistě všem poskytne dostatek blahodárného stínu tolik potřebného v tropických letních dnech. Hosté, kteří jsou aktivními gurmánsky, mohou oživit své umění grilováním na mobilním grilu, který je na pensionu k dispozici.

Hosté mohou přijet svým vozem až k domu a využít bezplatného parkování přímo u domu nebo parkovat s naší kartou zdarma na veřejném parkovišti P3. Kola lze umístnit ve vstupní síni domu nebo na zahradě dle osobní domluvy. Tak tedy vítejte v našem penzionu Český Krumlov a užívejte plnými doušky nezapomenutelného genia loci Českého Krumlova. Nechejte se unášet nostalgií starých dobrých časů. A když náhodou nostalgie začne přecházet ve smutek, nezapomeňte ochutnat dobrého moravského vína, které smutek určitě vyžene a přinese dobrou náladu. Města s vůní jihu to tak prostě mají a emoce k nim patří.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)