Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Český Krumlov » hotel, hostel » Hotel Zlatý anděl - Český Krumlov (hotel)

Hotel Zlatý anděl - Český Krumlov (hotel) [36910]



115 95 42 5

Hotel Zlatý anděl se nachází přímo na náměstí Svornosti, v historickém centru malebného města Český Krumlov zapsaného od roku 1992 na Seznam památek světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Hotel tvoří tři historické objekty, kdy třetí z nich je velmi rozsáhlým nárožním objektem mezi náměstím a ulicemi Kájovská a Na louži. Budovy hotelu mají gotický původ. Každý z objektů prošel během let mnohými renesančními a barokními přestavbami. Jako majitelé domů se zde vystřídali českokrumlovští měšťané různých profesí.

Od roku 1991 jsou domy v péči současného majitele Martina Mendlika, původem z Horního Rakouska, který realizoval poslední významnou přestavbu a celkovou modernizaci komplexu budov na hotel s gastronomickými provozy.

Součástí komplexu budov jsou dvě restaurace, stylová tradiční restaurace DON JULIUS se specialitami místní i zahraniční kuchyně a elegantní restaurace PETR VOK s výhledem na náměstí vhodná pro pořádání slavnostních obědů, večeří a rodinných oslav. Denní kavárna v přízemí hotelu nabízí dezerty z vlastní cukrárny.

Oblíbený Music&Cocktail Bar zase láká množstvím míchaných nápojů a osobitým interiérem.

V letních měsících je hostům k dispozici letní terasa u kavárny na náměstí a letní terasa u restaurace Don Julius. Uzavřené prostory mezi budovami s vlastním otevřeným krbem jsou ideálními místy pro letní grilování nejen pro hotelové hosty. Korporátní klientela jistě uvítá možnost využití seminární místnosti a originálního salonku v hlavní budově hotelu.

Ideální poloha hotelu v centru Českého Krumlova Vám přiblíží historii vnitřního města s jeho romantickými zákoutími až po dominantu tohoto vyjímečného místa, Státní hrad a zámek Český Krumlov.

Hotel Zlatý anděl disponuje celkem 42 atypickými pokoji včetně prostorných pokojů typu apartmá, s celkovou kapacitou 95 pevných lůžek. Pokoje jsou orientovány na náměstí s výhledem na zámeckou věž, do ulice Kájovská a do ulice Na louži nebo do vnitřních dvorních částí komplexu budov. Pokoje jsou zařízené v různém stylu - jednoduchým nábytkem ve světlém nebo v tmavém dřevě u standardních pokojů, nábytkem ve stylu art deco, starožitným nábytkem a nebo romantickým nábytkem ve stylu Ludvíka XVI. Velmi oblíbené jsou standardní pokoje mezonetového typu ve třetím patře hotelu, který je v hlavní sezóně nejklidnější částí hotelu.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)