Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Prachatice » lyžařský vlek, snowpark » Lyžařský areál Strážný (ski areál)

Lyžařský areál Strážný (ski areál) [36692]




Již v minulé sezoně prošel areál rozsáhlou modernizací a rekonstrukcí. Letos navíc návštěvníky Strážného budou čekat kvalitně upravené sjezdovky s třemi lany. Městys vlastní sněžnou rolbu a v případě nedostatku sněhu je v areálu připraveno dokonce i sněžné dělo.

Velikou devizou zimního areálu je široký rozsah obtížnosti tratí. Na své si zde přijdou nejen lyžařští začátečníci, ale také náročnější lyžaři. Během sezóny totiž mohou návštěvníci vyzkoušet kromě mírnějších svahů dokonce také 560 metrů dlouhou černou sjezdovku Hrad s převýšením 140 m. Lyžařský areál Strážný je tedy ideálním místem pro aktivně strávený čas celé rodiny. Pro děti bude v zimě připraveno i několik molitanových slalomových zvířátek, která jim počáteční snažení jistě zpříjemní a zpestří. Pro ty, kteří si během lyžování budou chtít dopřát ještě větší dávku adrenalinu, je v Lyžařském areálu Strážný k dispozici 8 člunů na snowtubing.

Sjezdové lyžování není samozřejmě to jediné, co může Strážný v zimě nabídnout. Spolu se sjezdovkami jsou v okolí také kvalitní běžecké trasy, vedoucí uprostřed malebné šumavské krajiny. Tyto trasy jsou v zimě udržovány mimo jiné také čtyřkolkou pro úpravu běžeckých tras. Příznivci sportu, kterému u nás svými výkony dodnes kraluje například Kateřina Neumannová, si mohou na zmíněných trasách pořádně protáhnout svaly. Již tuto sezónu bude běžkařům k dispozici pět metrů široká trasa pro milovníky volného stylu, bruslení, což není ve srovnání s ostatními běžeckými areály natolik běžné. Na své si ale přijdou samozřejmě také příznivci klasiky. Dobrou zprávou pro ty, kterým by nestačil zdejší okruh, bude jistě to, že je zdejší areál propojen se Šumavskou magistrálou Bílé stopy. Milovníci běžkování mohou proběhnout i mnohem delší trasu.

Opravdových trhákem letošní sezony bude také možnost půjčit si sněžnice a vychutnat si tak sportovní výkony trochu jinak a netradičně. Pro děti, které budou již snažením na lyžích unavené, zde bude připraven prostor pro bezstarostné sáňkování nebo bruslení.

Protože dobrý sportovní areál netvoří pouze kvalitně upravené sjezdovky a tratě na běžkování, pracují všichni v městysu již teď na zkvalitnění doprovodných služeb. Součástí areálu bude také kiosek, kde si návštěvníci budou moci odpočinout, občerstvit se a nabrat síly k dalším sportovním výkonům. Pro ty, kteří si z domova přivezou vlastní občerstvení, bude v areálu připraven prostor pro jeho ohřev. Mezi doprovodné služby areálu patří také půjčovna lyží a sněžnic, součástí jsou dále dřevěné lavice pocházející z dílny Městys servisu Strážný s. r. o. Výhodou pro rodiče a jejich ratolesti je také hodina lyžařské školičky v rámci skipasu zdarma.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)