Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Rychnov nad Kněžnou » pension » Penzion Lovecký zámeček - Olešnice v Orlických horách (penzion, restaurace)

Penzion Lovecký zámeček - Olešnice v Orlických horách (penzion, restaurace) [36426]




Budova Loveckého Zámečku na náměstí Olešnice v Orlických horách byla postavena v roce 1709. Jednalo se o radnici, kterou prý postavili Trčkové z Lípy, majitelé opočenského panství. Využívána byla jako lovecký zámeček. V přízemí, které bylo postaveno klenuté, byla i postavena hlavní čtvercová místnost, která měla obloukovou klenbu a uprostřed opěrný pískovcový sloup. Po opravě kolem r.1861, byl v budově umístěn městský soud s rychtou, a to až do r.1938. Po roce 1945 byla budova zanedbána až do její rekonstrukce v r.1962. Další, tentokráte generální oprava byla realizována v r.1994. Další stavební práce začaly v r.2003, a byla zřízená restaurace s novou moderní kuchyní.

Možnost ubytování v nových zrekonstruovaných apartmánech. Pro ubytované možnost objednání snídaně v ceně 60Kč. Obědy a večeře naleznete v naší denní nabídce.

K dispozici jsou dvoulůžkové a trojlůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Nově možnost připojení wifi jak v hostnci, tak na pokojích penzionu.

Posezení v hostinci je možné v kuřácké i nekuřácké místnosti. Je zde lákavá nabídka teplých jídel. V Loveckém Zámečku Olešnice se vaří hotovky i minutky. Občas se zde konají hody, např.: "Kančí hody", "Bramborákové hody", a na jídelním lístku Loveckého Zámečku se může objevit i "kapřík" nebo "pstroužek". V říjnu bývá v restauraci Loveckého Zámečku Olešnice posvícenské posezení s tradiční posvícenskou kuchyní a koláči. Nabídka alkoholických a nealkoholických nápojů a točených piv SVIJANY, GAMBRINUS, PILSNER URQUELL.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)