Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Jindřichův Hradec » koupaliště, bazén, aquapark » Koupaliště - Dačice (koupaliště)

Koupaliště - Dačice (koupaliště) [35944]




Dačické koupaliště bylo zprovozněno 16. června 2007. Návštěvníci mají možnost využít plavecký a rekreační bazén s divokou řekou, masážními lavicemi a chrliči. Dominantou koupaliště je třídráhová skluzavka a tobogán. Nejmenší mohou využít dětské brouzdaliště se skluzy a stříkajícím nosorožcem. Voda v koupališti je vyhřívaná. Areál nabízí možnost občerstvení a sportovního vyžití pro všechny generace.

 

Celý areál je řešen jako bezbariérový. Vlastní soustavu bazénů tvoří víceúčelový a dětský bazén. Bazénová voda je ohřívána 69 kusy solárních kolektorů o celkové ploše 170 m2 a dále pomocí elektro kotlů o výkonu 120 kW.

Víceúčelová část se skládá z 25 metrového čtyřdráhového bazénu a rekreačního bazénu. Součástí rekreačního bazénu je divoká řeka, masážní lavice, vodní hřib, vodní chrlič, dále do něj ústí 50 m dlouhý tobogán a 16 m dlouhá třídráhová skluzavka. Celková vodní plocha víceúčelového bazénu je 627 m2, hloubka vody je od 0,9 m klesající na 1,8 m.

Dětský bazén je tvořen třemi mimoúrovňovými bazénky spojenými skluzy. Celková vodní plocha je 46 m2, hloubka vody je 0,15 m klesající na 0,3 m. Součástí dětského bazénu je stříkající nosorožec.

Pro slunění je k dispozici 0,8 ha travnatých ploch.

Zároveň uspokojíme ty návštěvníky, kteří se nespokojí pouze s koupáním a sluněním. V areálu koupaliště jsou k dispozici:

  • dva beach volejbalové kurty 
  • hřiště na minigolf
  • stoly na stolní tenis
  • vybavení na petangue

strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)