Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Domažlice » zajímavost » Areál Lomeček - Starý Klíčov (zatopený lom)

Areál Lomeček - Starý Klíčov (zatopený lom) [35572]




Poblíž hranic s Bavorskem, v podhůří Šumavy za obcí Mrákov-Starý Klíčov naleznete zatopený bývalý kamenolom s křišťálově průzračnou vodou, kde na vás čeká bohatý a rozmanitý sladkovodní svět plný života.

Lokalita o velikosti cca 200x40 m je vhodná jak pro začátečníky, tak i pro zkušené potápěče. Maximální hloubka je 9 m, s celoroční dobrou viditelností. Pod hladinou je umístěna největší podvodní kabina v ČR. V její blízkosti se nachází podvodní plošina, vrak lodi, umělá jeskyně... Během letošního roku bude pod záštitou SPČR a plzeňského klubu OSAC zprovozněna podvodní pozorovací stanice.

V areálu je zajištěn běžný potápěčský servis-plnění stlačeným vzduchem, půjčovna výstroje... V bezprostřední blízkosti si můžete pronajmout dům pro 8 osob. Na útulné zastřešené terase s kapacitou 200 návštěvníků je k dispozici občerstvení, domácí kuchyně, teplé i studené nápoje. V zimě můžete využít vytápěnou klubovnu. Pro nepotápěče je zde možnost podniknout v krásném koutku Západních Čech mnoho zajímavých aktivit. Okolí protíná množství cyklostezek, které vás zavedou například do Všerubského průsmyku, tedy na rozhraní Českého lesa a Šumavy. Zdejší kraj je přímo stvořen k turistice, hyppoturistice a k výletům s dětmi do přírody. V letních měsících máte možnost skvělého koupání a slunění na písčitých i travnatých plážích.

Do areálu je zákaz vstupu psů.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)