Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Šumperk » chata, chalupa » Horská chata - Vysoká (chata)

Horská chata - Vysoká (chata) [35538]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Ceník | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)


Rekreační objekt se nachází v obci Vysoká, vzdálené 8 km od města Hanušovic na straně jedné a 15 km od Králik na straně druhé. Při jízdě ve směru od Hanušovic (směr Králiky) se v obci Vlaské nachází odbočka (do prava) směr Vysoká, pakliže byste k nám jeli z druhého směru od Králik, odbočíte ve Vlaském v levo. Od odbočky se zhruba po 4 km lesní cesty dostanete do obce Vysoká, kde se hned v pravé části nachází parkoviště. Zde se dáte doleva a pojedete nahoru. Asi po 200 metrech odbočíte opět doleva směr lyžařský vlek (je značen). Na konci této cesty je naše chata. Cesta již dále nevede a je zde absolutní soukromí. Konkrétní znázornění příjezdové cesty i umístění chaty najdete na stránce v sekci Mapy.

Chata: Při vstupu do chaty vejdete na terasu a po pravé straně je bazén a sauna. Terasa i bazén jsou zastřešeny a jsou součástí chaty. Sauna je hned vedle bazénu. Po použití sauny lze k ochlazení použít sprchu nebo bazén, který je celoročně napuštěn vodou. V zimním období lze použít i sníh. Z této zastřešené terasy se dostanete na venkovní dvě terasy, z kterých je nádherný výhled na panorama Hrubého Jeseníku, s dominantou Pradědu. Když se vrátíte zpět na zastřešenou terasu, dostanete se z ní dále do chaty, konkrétně do chodby, z níž, pakliže odbočíme v pravo, dostaneme se do obývací místnosti. Ta je vybavena plně zařízeným kuchyňským koutem s mikrovlnou troubou, elektrickým sporákem, ledničkou, myčkou nádobí a ostatními potřebnými věcmi. Naproti kuchyňskému koutu se nachází jídelní stůl pro 8 osob, naproti pak posezení s křesly a sousední nově vybudovaná místnost s gauči. V místnosti se taktéž nachází barevná televize, satelit, dvd přehrávač a dvě turistické mapy. Z chodby, pokud půjdeme přímo, vejdeme do koupelny s vířivou vanou, pračkou a WC, vydáme-li se do leva, vyjdeme po schodišti do poschodí. Na obou stranách jsou vždy dvě ložnice. V jedné ložnici jsou dvě postele a v druhé tři. Pro tyto dvě ložnice je k dispozici sprchový kout s WC. To znamená, že pokud jsou ubytovány dvě rodiny 4 až 5 osob, každá má své sociální zařízení. Další WC s vířivou vanou je k dispozici v přízemí. Z chodby je možné taktéž zajít dolů, do krbové místnosti s barem, kde můžete trávit příjemné večery, pokud nebude zrovna přát počasí. Pro děti zde je zde k dispozici stolní fotbal a šipky. Zde musíme podotknout, že v místnosti je zákaz kouření.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)