Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Prostějov » tenisové kurty » Tenisový areál TK plus - Prostějov (tenisové kurty)

Tenisový areál TK plus - Prostějov (tenisové kurty) [35031]



Tenisový areál klubu TK plus Prostějov se nachází ve sportovní části města při výpadovce na Kostelec na Hané u říčky Hloučely. Areál je rozdělen na několik částí - hotel, centrální krytý dvorec, tenisovou a squashovou halu, venkovní dvorce (deset kurtů), dvě nafukovací haly a tenisovou stěnu.

Sportovní areál byl budován od roku 1988. Centrální dvorec pojme 970 sedících diváků a má posouvací střechu a umělé osvětlení. Samozřejmostí jsou SKI boxy a tiskové středisko. Zdejší areál snese nejpřísnější měřítka a hostí domácí, ale i světové turnaje různých kategorií. K tomu všemu však slouží i široké veřejnosti.

Tenis v Prostějově patří od svého vzniku nejen k nejstarším, ale i k nejúspěšnějším v rámci republiky. Zdejší klub je pokračovatelem bývalého klubu SK, později  TJ Železárny Prostějov. První tenisové zápasy se hrávaly v Prostějově v zahradě Akciového pivovaru již v roce 1894. Tenisový klub pod hlavičkou SK vznikl roku 1910. Ze zdejší  tenisové školy pochází spousta vynikajících hráčů a klubem prošlo mnoho úspúěšných jmen - např. P.Langrová, K.Nováček, P.Cetkovská, R.Štěpánek, J.Novák, T.Berdych, J.Veselý, J.Hájek, M.Tabara, L.Šafářová, D.Cibulková a další.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)