Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Plzeň-město » divadlo » Cimrmanband - Plzeň (divadlo)

Cimrmanband - Plzeň (divadlo) [35025]



CiB, tedy Cimrman Band, je parta bývalých spolužáků z Církevního gymnázia, kteří se před deseti lety rozhodli, že budou hrát hry Járy Cimrmana. Až do maturity tedy rok co rok připravili jednu hru: Záskok, Švestku, Dobytí severnmího pólu, Blaník a Posla z Liptákova. S nimi podnikli štace po plzeňských sokolovnách, kinosálech, školách, festivalech a divadelních scénách nejen svého Plzeňska.

Během těch deseti let se z patnáctiletých kluků stali učitel, manager projektu, medik, kapitán lodi, grafik a hudebník na „volné noze“. Přesto, že se jejich studentské cesty rozešli, nerozešli se jako přátelé. Stále hrají a sklízejí jeden úspěch za druhým. I díky nim je kulturní plzeňská scéna bohatší. Připravují totiž nejen hry Járy Cimrmana, ale také své vlastní pořady.

Tím prvním je Klavír vážně i nevážně. Nápad zpopularizovat a zpřístupnit vážnou hudbu mladému, staršímu, ale hlavně hudbymilovnému publiku vznikl v roce 2007. Vtipné výklady z dějin hudby v cimrmanovském stylu a virtuozita klavíristů Štěpána Kose a Jana Vozára utkví jednoznačně v paměti posluchačů. Nejbližší Klavír vážně i nevážně můžete spatřit a hlavně slyšet 12.11. v Západočeském muzeu od 19:00.

Dalším vlastním projektem je hra „Pantáta“, se kterým sice nedobyli Severní pól, ale dobyli Žižkovské Divadlo Járy Cimrmana. Na březnové představení v Divadle Alfa se přijel podívat pan Miloň Čepelka a stal se jejich kmotrem. CiB i jejich příznivce potěšil tím, co o souboru řekl: „Je tu jistá naděje, že by naše poetika mohla mít pokračování.“ Není to ovšem jediný člen Divadla Járy Cimrmana, který se k Pantátovi vyjádřil. Tím dalším je Zdeněk Svěrák. Přesto, že je pan Svěrák mezi divadelníky považován za velmi opatrného ve věcech chvály, kluky v jejich umu podpořil „Seminář se ještě drží naší koncepce, mnohé jsem mohl předvídat. Zatímco u hry už ne, ta už je někde jinde. Příjemně jsem se bavil, děkuji za pozvání.“ Přijít bavit se můžete i vy.

Hru o touze po bohatství na úkor rodinného klidu zahraje CiB pro plzeňské publikum v úterý 3. 11. 2009 v 19:00 v sálu Západočeského muzea v Plzni.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)