Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Dlouhá Ves (obec) [3449]



Osídlení údolí v prostoru Dlouhé Vsi je zmiňováno již v jedenáctém století. Vznik obce samotné je datován rokem 1290. Od 18. století centrum zpracování dřeva na horní Otavě. Řeka sloužila k dopravě dřeva z centrální Šumavy.

Kdo projíždí Dlouhou Vsí poprvé je udiven dlouhou řadou stejných domků u silnice na Kašperské Hory, vybudovaných jako kolonie pro dělníky pro tehdejší dřevařskou výrobu.

I v současné době je hlavním výrobním programem zdejších podniků zpracování dřeva, kromě toho je možno práci najít také v zemědělství.

Dlouhá Ves, Nové Městečko a Annín jsou tradiční turistické zastávky při cestě do centrálních částí Šumavy. Turisté mohou využít ubytování jak v kempech při řece Otavě, tak v penzionech nebo v soukromí.

Dlouhá Ves není jen historie nebo turistický ruch. V obci aktivně působí tělovýchovná jednota s fotbalem nejen pro dospělé, ale i pro žáky. Velmi aktivními spolky jsou také hasiči a myslivci . Jedním z center společenského života v obci je škola. Pořádá akce, na kterých je možno se setkat s velmi zajímavými lidmi.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Dlouhá ves (osada) Šumperk
obec, osada Dlouhá Ves (obec) Klatovy
obec, osada Dlouhá Ves (obec) Havlíčkův Brod
obec, osada Dlouhá Ves (část obce) Prostějov
obec, osada Dlouhá Ves (část obce) Strakonice



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)