Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Olomouc » divadlo » Divadlo Konvikt - Olomouc (divadlo)

Divadlo Konvikt - Olomouc (divadlo) [34429]



V roce 2006 v Olomouci studenti Katedry divadelních filmových a mediálních studií založili občanské sdružení Divadlo Konvikt, a to především za účelem podpory kulturních aktivit v prostorách Uměleckého centra Univerzity Palackého. Již v průběhu prvního roku svého působení pozvali na půdu divadelního sálu řadu souborů, navázali spolupráci s kulturním networkem Nová síť, a především pak, společně s Pastiche filmz o.s.,  pořádali první ročník festivalu Týden improvizace.

V následujícím roce sdružení rozšířilo pole své působnosti o další aktivity – například pořádání divadelních workshopů, podpora vzniku divadelních inscenací, scénických čtení, videodokumentace divadelních představení (Wolkrův Prostějov).

V sezóně 2007/2008 kromě pestré nabídky hostujících souborů pořádalo i druhý ročník festivalů Týden improvizace, Velká inventura a aktivně se zapojilo do spolupráce s festivalem Divadelní Flora. Rozvíjela se také spolupráce s nezávislým souborem Divadlo na cucky, jehož inscenace se stali páteří programu Divadla Konvikt o.s.

V sezóně 2008/2009 se postupně rozvíjel také program hostujících souborů, kde se dramaturgie stále více orientovala na současné alternativní, experimentující a taneční divadlo. Organizace se stala také hlavním pořadatelm festivalu Divadelní Flora.

V následujících obdobích se začala dramaturgie profilovat do samostatných linií, aby bylo možné lépe rozeznat dílčí aktivity organizace. DK realizuje edukativní i umělecké projekty, funguje jako pořadatel, spolupořadatel nebo koproducent řady inscenací Divadla na cucky. Hosté z oblasti českého i zahraničního tanečního a experimentujícího divadla jsou uváděni v rámci projektu Podoby alternativního divadla.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)