Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Blansko » kostel, kaple, synagoga » Kostel Nejsvětější Trojice - Drnovice (kostel)

Kostel Nejsvětější Trojice - Drnovice (kostel) [3242]



Jako Slunce vycházející nad obzorem ční nad naší obcí kostel Nejsvětější Trojice, jedna z nejvýznamnějších dominant dalekého okolí. Málokdo však tuší, jak rozsáhlé bohatství se za zdmi téměř 700let starého svatostánku skrýv

Bohatá vnitřní výzdoba datovaná do první poloviny 17. století byla až do dnešních dní skryta očím široké veřejnosti. I proto se drnovičtí Orli rozhodli uspořádat výstavu s názvem "Nejvýznamnější kulturní památka obce - Kostel Nejsvětější Trojice".

Cílem organizátorů bylo přiblížit místní památku lidem, kteří se kostelních mší příliš často neúčastní. Akci přišly navštívit téměř dvě stovky lidí. Spousta z nich do kostela nechodí, o to víc byli nadšeni tímto zajímavým orelským nápadem. Netradiční den otevřených dveří byl ze strany návštěvníků přivítán velmi pozitivně.

Atmosféra výstavy byla zpříjemňována roznáškou sektu a hrou na místní historické varhany v podání Marie Smutné. Mimo samotné prohlídky bylo připraveno i vystoupení vokálního sboru studentů Filosofické fakulty Masarykovy univerzity s názvem KAMUFFLÁŽ.

Akce se plánována dlouhé týdny dopředu. Bylo potřeba zajistit veškeré obrazy, fotografie i další materiály. Přizvaná odbornice, kurátorka Sbírky starého umění v Moravské galerii Brno Dr. Zora Wörgötter, poskytla popis kostelní výzdoby. Velký hold orlové dávají celému okruhu lidí, který se do příprav zapojil.

Akce byla mimořádně vydařená a drnovičtí orli tak, po úspěšném benefičním koncertě z minulého měsíce, znovu ukázali, že kvalitní kulturní akce organizovat umí!


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)