Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Brno-město » obec, část obce (osada) » Brno - sever (městská část)

Brno - sever (městská část) [3170]



Jsou jistě místa ve světě rozlehlejší i lidnatější, významnější i velkolepější a nepochybně i krásnější než naše městská část, která svým fluidem nevábí tisíce turistů a přitom je tu několik míst jejichž význam je nejen evropský, ale i celosvětový. Nemáme zde vládní budovy ani zde neparkují limuzíny z ambasád. Pozorný čtenář tohoto krátkého seznámení s naší městskou částí a možná i budoucí návštěvník však pozná, že jsou zde místa do nichž se nesmazatelně zapsala bohatá historie a kde se žije dynamickou současností ( na obnovu technické infrastruktury, občanské vybavenosti, údržbu bytového fondu a zejména na sociální zabezpečení občanů dané zákony je od prvního volebního období každoročně vynakládána značná suma finančních prostředků z rozpočtu městské části i města Brna).

Čtenářům a snad i budoucím návštěvníkům může jen stěží uniknout, že naše městská část sousedí s krásnou lesnatou krajinou vybízející k putování nejen po Lesnické naučné stezce v lese severovýchodně od Soběšic, ale i dalších turistických cestách. V průvodcích různého zaměření nalezne návštěvník nabídku různých tras pro zajímavé výlety a může se i dočíst, že v naší městské části žili a tvořili osobnosti jejichž dílo svým dosahem má evropský i světový význam.

Střípky od historie k současnosti nabízejíce se k prolistování si nepřejí nic více, než čtenářům i potenciálním návštěvníkům přiblížit naší městskou část. Ve své podstatě je to jen několik kamínků z pestré mozaiky naší vlasti, města Brna i městské části Brno-sever.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Brno - sever (městská část) Brno-město



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)