Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Jihlava » muzeum, galerie » Telčský dům - Telč (muzeum)

Telčský dům - Telč (muzeum) [31573]



Zakladatelkou Telčského domu byla Anna Hanzlová (11.9. 1943 – 3.12.2005). Studovala střední průmyslovou školu kamenickou a sochařskou v Hořicích a Vysokou školu umělecko – průmyslovou v Praze.
V roce 1990 založila se svým synem Josefem Navrátilem a dcerou Annou Hanzlovou firmu Talisman. Věnují se výrobě keramiky a ve vlastních galeriích jí prodávají.
V Telčském domě si můžete jednu z našich prodejen prohlédnout.
V roce 1995 jsme zakoupili Telčský dům a po jeho jedenáctileté rekonstrukci jsme otevřeli Telčský dům pro veřejnost. Najdete v něm výstavu historie a legend z Telče a okolí.
Tento dům, dostal v roce 2003 cenu, za nejlépe zrekonstruovanou historickou budovu.
7. července 2006 jsme v tomto domě zahájili stálou výstavu Telčský dům – historie a legendy z Telče a okolí. V zahajovacím programu, vystoupili velice působivou formou, herci Alfréd Strejček a Jitka Molavcová. Po tomto oficiálním otevření, vyšlo o naší výstavě několik přívětivých článků v MF Dnes, Deníku Vysočina a Jihlavských listech. Reportéři Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu, uvedli naší expozici v pořadu Radiobedekr. Svou návštěvou nás potěšila i Česká televize, s pořadem Toulavá kamera. Reportáž o výstavě Telčský dům se vysílala na programu ČT1 dne 17. 9. 2006. Je možné tento pořad shlédnout i dnes na internetových stránkách ČT.
Navštivte nás a dozvíte se o Telčském domě a jeho historii více.

strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)