Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Jihlava » víceúčelové zařízení » Rekreační středisko Brtnice (rekreační středisko)

Rekreační středisko Brtnice (rekreační středisko) [31453]




TJ SOKOL Brtnice si Vás dovoluje seznámit s nabídkou ubytování a stravování ve svém rekreačním středisku s kapacitou 52 lůžek v Brtnici u Jihlavy.

Město Brtnice se nachází na Českomoravské vrchovině, která je proslulá svým čistým ovzduším, mezi městy Jihlava a Třebíč. Nabídka našich služeb je vhodná pro sportovní kolektivy, rodiny s dětmi i školy v přírodě. Rekreační středisko je součástí celého sportovního areálu místní TJ SOKOL, k dispozici je i studijní učebna s televizí (včetně videa) a dětské hřiště.

Ubytování nabízíme v příznivých cenových relacích, dlouhodobější pobyty jsou navíc cenově zvýhodněny. Stravování je zajištěno v restauraci “Na Hřišti”, která je součástí ubytovacího objektu. V letních měsících je hostům k dispozici i zahradní restaurace.

Sportovní vyžití:

Součástí areálu jsou čtyři antukové kurty (tenis, volejbal, nohejbal), travnaté fotbalové hřiště, asfaltové hřiště (malá kopaná, líný tenis, skateboard),víceúčelové hřiště s umělým povrchem, uvnitř objektu prostory pro stolní tenis, posilovna, v zimních měsících přírodní kluziště.

V areálu místní základní školy (cca 200 m od rekreačního střediska) lze využívat dvě vybavené tělocvičny.

V nejbližším okolí je možné koupání, využití množství turistických tras v členitém terénu, cykloturistika, v zimě možnost lyžování na běžkách i sjezdové lyžování (sjezdovka s lyžařským vlekem vzdálena cca 800 m).

 

Kulturní možnosti:

 

Město Brtnice leží v malebném údolí říčky Brtnice, historická část je vyhlášenou památkovou rezervací. Dominantami města jsou především renesanční zámek, pavlánský klášter, dva barokní mosty se sochami, rodný dům světoznámého architekta Josefa Hoffmanna, radnice.

Cílem vycházek do blízkého okolí může být zřícenina hradu Rokštejna (trasa vede chráněnou krajinnou oblastí údolím Brtničky), středisko pro vzdělávání a výchovu v přírodě – “Chaloupky” - s možností zajímavých naučných programů, přednášek a her, zaměřených převážně pro školy a rodiče s dětmi.

Ve vzdálenosti 15 – 25 km od Brtnice najdeme některá pozoruhodná místa a města, která si rozhodně zaslouží naší pozornost a návštěvu. Jsou to především Jihlava - krajské město kraje Vysočina s bohatou historií, zajímavými katakombami, nádhernou ZOO. Dále je to Telč – město obklopeno rybníky, jehož historická část je vyhlášena památkou UNESCO a město Třebíč – její bývalá židovská čtvrť je rovněž vyhlášena památkou UNESCO, gotická bazilika.

 

Příjemný a klidný pobyt v našem rekreačním středisku Vám všem přejí členové TJ SOKOL Brtnice.

 

 

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)