Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Pardubický kraj » okres Svitavy » hotel, hostel » Hotel Aplaus - Litomyšl (hotel)

Hotel Aplaus - Litomyšl (hotel) [30246]



Hotel Aplaus v Litomyšli vznikl rekonstrukcí a dostavbou tří památkově chráněných objektů v historickém centru Litomyšle. Právě propojení bohaté historie se současností se staly mottem hotelu Aplaus. Zatímco architektura připomíná pět set let dlouhou historii měšťanských domů, jedinečný a moderní design hotelu Aplaus nabízí hostům nevšední zážitek, pohodlí a kvalitu. Právě vybavení interiérů odráží zájem majitelů hotelu Aplaus o současné umění a design.

Náš hotel nabízí luxusní ubytování v Litomyšli ve 21 dvoulůžkových pokojích a 2 apartmánech ve světovém standardu. Každý z pokojů hotelu Aplaus je jedinečný, navržen se smyslem pro detail, celek a současné trendy. Ke čtyřhvězdičkovému standardu také patří pestrá nabídka hotelových služeb, včetně pokojového servisu, praní oděvů či možnosti využití hotelového wellness centra. Možnost parkování před hotelem nebo u Klášterních zahrad na ulici Zámecká.

Historie hotelu Aplaus:

Krátký pohled do historie hotelu ukáže, že se v jednom z domů hotelového komplexu, v předminulém a minulém století, nacházela vyhlášená hospoda „Na sklípku“. Tu si při svém litomyšlském pobytu oblíbil i malíř a grafik Josef Váchal. Právě reminiscence jeho umění dominuje designu vybavení hotelové restaurace Bohém s téměř dvěma stovkami míst. Pro pořádání recepcí, rautů nebo i přednášek nechybí salonek a intimní prostředí také poskytne hotelový café-bar Muuza. Pokud si přejí hosté hotelu Aplaus sedět pod širým nebem, tuto možnost jim nabízí venkovní posezení na terase u Klášterních zahrad.

Lokalita hotelu Aplaus:

Hotel Aplaus má velmi dobrou strategickou polohu. Pouze minuty chůze dělí hotelové hosty od míst, která stojí za to vidět. Mezi ně rozhodně patří renesanční zámek a jeho areál, který byl v roce 1999 zapsán na seznam světového kulturního a přírodního dědictví Unesco. Právě tady se vždy na začátku léta koná prestižní Mezinárodní operní festival Smetanova Litomyšl, který k městu neodmyslitelně patří více než půlstoletí a je největší kulturní událostí roku.

Pouze jeden blok domů dělí hotel Aplaus od Smetanova náměstí, s pestrou řadou převážně barokních, klasicistních a empírových fasád. Krásné zastavení nabízí také malé Toulovcovo náměstí s mnoha památkami v bezprostřední blízkosti hotelu Aplaus.

Výhody hotelu Aplaus:

Hotel Aplaus je nekuřácký, bezbariérový a možnost variantního propojení pokojů uvítají předevšímrodiče s dětmi. Návštěvníci hotelu Aplaus mohou ocenit také nevšední výhled z pokojů na měšťanské domy v historickém jádru Litomyšle, na stále oblíbenější Klášterní zahrady s dominantami Piaristického chrámu Nalezení sv. Kříže či věží kostela Povýšení sv. Kříže.

Kvalitu gastronomických služeb by měl každý host určitě posoudit sám. Široký výběr jídel světové i tradiční české kuchyně poskytuje opravdu pestrou nabídku a zárukou může být i renomé hotelových kuchařů, se zkušenostmi z prestižních restaurantů světové úrovně.

Hotel Aplaus samozřejmě uspokojí i milovníky vína. Vinotéka našla své místo v kamenném sklepení hotelu, které lahvím s výborným obsahem poskytuje také výborné klima.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)