Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Blansko » rozcestník, info.tabule » Rozcestník Svatá Kateřina (rozcestník)

Rozcestník Svatá Kateřina (rozcestník) [28864]



 
Typizovaný rozcestník tvořený ocelovou trubkou a plechovou kruhovou stříškou stojí pod milým kostelíkem sv. Kateřiny uprostřed obce Svatá Kateřina na potoce Šebrovka .
Průchozí modrá značka stoupá severovýchodně do kopce , prochází Olešnou a klesá dosti strmě do údolí Svitavy . U Klemovy hutě , technické památky , překonává řeku , prochází částí Blanska a končí v Moravském krasu u turistické chaty na Macoše . Opačným směrem na jihozápad kopíruje značka tok potoka , prochází Šebrovem a strmě stoupá k místu , kde se setkává se zelenou značkou od Svinošic . Spolu vedou na rozcestí U jelínka , modrá opouští zelenou , a vede souběžně s červenou značkou západním směrem . Na Babím lomě ( 562,1m.n.m. ) se červená odklání a modrá vede přes Podolí do Kuřimi . Prochází městem , po silnici vchází do Moravských Knínic , tam uhýbá prudce na jih do přírodního parku Baba , kde končí na rozcestníku se zelenou značkou vedoucí z Jinačovic .
Průchozí zelená značka stoupá  jihovýchodně jedním směrem lesem do Vranova u Brna a průchodu Útěchovem klesá jako součást Brněnské podkovy do Bílovic nad Svitavou , kde končí na železniční stanici . Druhý směr jde podél potoka Šebrovka do obce Šebrova a odtud se klikatí lesem do Hořic ( 558,2 m.n.m. ) . Strmým klesáním překonává výškový rozdíl asi 240 metrů k řece Svitavě . Tu přechází v Blansku , které opouští údolím Sloupečníku a pokračuje lesy do Petrovic na Drahanské vrchovině . Od obce Kuničky se klikatí stále lesy , překonává vrchol Babylonu ( 855,5 m.n.m. ) a v mnoha zatáčkách prudce klesá do Boskovic , kde končí na železniční stanici místní lokálky .


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)