Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Plzeň-město » restaurace, hostinec » Restaurace U Bílého lva - Plzeň (restaurace)

Restaurace U Bílého lva - Plzeň (restaurace) [28636]



Restaurace U Bílého lva v Plzni se nachází v jednom z nejhezčích domů Plzně, v domě s bohatou a pestrou minulostí, kde jsou hostinské služby nabízeny již téměř 400 let. Doufáme, že tak jako celé generace hostů před Vámi, tak i Vy budete se službami U Bílého lva spokojeni a budete se k nám rádi vracet, kvůli příjemnému prostředí, výbornému jídlu a pití.

První dochovaná zmínka o "hostinských službách" nabízených v tomto domě pochází z roku 1628, kdy dům koupil Šimon Hallaš, šenkýř se svou manželkou za 1 946 kop a zřídil zde velký hostinský dům s názvem
"U Bílého lva".

V restauraci stojí za povšimnutí toskánský sloup nesoucí stropní klenby z období 16.století a původní studna s přímým napojením na historické plzeňské podzemí. Za pozornost stojí i východní stěna (proti vchodu do restaurace), která je vlastně původní městskou hradbou z 12.století, kterou stavitelé použili při výstavbě domu, a to až do prvního poschodí.

Přijďte do restaurace v Plzni U Bílého lva. Srdečně Vás zveme, ať již k posezení, nebo uspořádání společenské akce v naší plzeňské restauraci.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)