Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Písek » restaurace, hostinec » U Věže - Písek (restaurace)

U Věže - Písek (restaurace) [28554]



Cukrárna a restaurace U věže, Písek sousedí s Děkanským kostelem. Dům byl dostavěn kolem roku 1890. Jeho základ tvoří sklepy, které zde již byly dávno předtím, můžeme se dohadovat, tak kolem středověku. Tyto sklepy byly v roce 2005 rekonstruovány a vznikla zde stylová restaurace se zaměřením na odrůdová moravská vína s výbornou českou kuchyní. 

Nad restaurací v přízemí je možno navštívit vyhlášenou cukrárnu "U věže," dříve Luxor, která vás překvapí rozmanitostí zákusků vlastní výroby podle původních českých receptur. Nezapomeňte nahlédnout do nabídky různých druhů kávy a zmrzlinových pohárů. 

V druhém patře se nachází dva apartmány s kapacitou 5 a 6 lůžek. Vhodné jak pro rodiny s dětmi, tak pro lidi zaměřené na pěší i cyklistickou turistiku. Ubytování je pímo v centu města, ideální místo odkud lze vyrazit jak za zábavou , tak i turistikou. Snadno dům najdete, stačí se dostat k nejvyšší věži v Písku, která je ze všech stran vidět. 

Přejeme příjemný pobyt v poklidném prostředí pěší zóny, kousek od Putimské brány, v městě básníků, buditelů, českých králů, zlatonosné Otavy a lesů.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)