Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Cheb » restaurace, hostinec » Restaurant U Zlaté koule - Mariánské Lázně (restaurace)

Restaurant U Zlaté koule - Mariánské Lázně (restaurace) [28115]



National Restaurant U Zlaté Koule  je exklusivní gurmánská restaurace v samotném srdci Mariánských Lázních, pouhých pár kroků od světoznámé zpívající fontány a lázeňské kolonády. Restaurace s dlouholetou tradicí a zachovalým originálním stylem interiérů nabízí hostům příjemné prostředí, skvělou kuchyni a profesionální přístup. Pod vedením zkušeného šéfkuchaře jsme se vyvarovali používání polotovarů, mražené zeleniny, umělých dochucovadel a barviv. Pracujeme pouze s bylinkami, kvalitními oleji, kořením bez přidaných solí či glutamátu a produkty té nejvyšší kvality a čerstvosti. Restaurace je rovněž vyhlášená díky častým návštěvám slavných osobností z celého světa.

National Restaurant U Zlaté Koule  nabízí hostům čisté a příjemné prostředí s dávkou vkusného luxusu, dobový interiér, vstřícnou a profesionální obsluhu, široký výběr alkoholu vysoké kvality, speciální kolekci vín, různé druhy čajů a minerálních vod a především gurmánské pokrmy a delikatesy.
Hosté mohou využít V.I.P. salonek a pro nejmenší návštěvníky jsou připraveny polohovatelné sedačky.

Historie

Tradice současné restaurace „U Zlaté koule“ vychází z tradice domu stejného názvu, který zde byl postaven na bažinách v lese jako první dřevěný objekt již v roce 1807, tedy rok před oficiálním založením Mariánských Lázní jako osady (město pak dostalo svůj statut až v roce 1818) a sloužilo jako pohostinské zařízení s možností přenocování poutníků, kteří využívali léčebných účinků jen několik metrů vzdáleného nejznámějšího mariánskolázeňského pramene – Křížového. Dnešní honosný dům, který přímo sousedí s hlavní lázeňskou kolonádou, je a vždy byl, majetkem řádu premonstrátů z Teplé, který se zasloužil nejen o vznik, ale i rozkvět a slávu nejmladších českých lázní.
Restaurace svým interiérem a výzdobou právě připomíná dobu slavné epochy lázní. Atmosféře napomáhá nejen „věk“ budovy, klenuté stropy, původní dřevné trámy, dobový stylový nábytek, bezpočet historických předmětů, dobové rytiny, obrazy, svícny, hodiny aj.

Současnost

Stávající podoba národní restaurace „U Zlaté koule“ se datuje od roku 1996, kdy historické prostory nejstarší dochované budovy města ožily ruchem nové moderní zážitkové gastronomie, tak jak jí prezentuje vyspělý svět, samozřejmě při zachování tradic klasické domácí české kuchyně. Jídla ze všech druhů mas, široká nabídka vždy čerstvé zvěřiny z nedalekého Slavkovského lesa, ryb mořských i sladkovodních, krevet a darů moře, pravého ruského kaviáru, novozélandského jehněčího, dostatek čerstvé zeleniny a ovoce a v neposlední řadě i vlastní zdroj více jak 40 druhů vždy čerstvých voňavých bylinek, tvoří rámec spokojených domácích i zahraničních hostů.
Stejná pozornost je věnována i nabídce vín domácí i zahraniční provenience. Tu tvoří kolekce více jak 60 druhů značkových a odrůdových vín od tradičních moravských pěstitelů, přes klasické francouzské (včetně velkých Chateau), italské a španělské odrůdy, až po stále populárnější vína z „třetího světa“ – Austrálie, Nového Zélandu, Chile a Kalifornie.
Za zmínku stojí i neobvyklé hudební kulisy, které každý den tvoří koncertní mistři, kteří svými skladbami na housle a piano navozují báječnou atmosféru, kdy se hosté uvolní a v klidu vychutnají místní delikatesy a nápoje.

Významná ocenění
1999 – Cental Europe´s Top 200 Restaurant (od rakouské agentury SZIPIN QUIDE)
2000, 2001, 2002, 2003 – Gurman Top Czech restaurant (GURMÁN)
2002 – Years of Czech Cuisine – Top 80 restaurants (ČCCR)
2003 – v anketě prestižní ročenky GURMAN titul Restaurace roku 2003 v České republice

Restaurace nabízí především českou a mezinárodní kuchyni.
Počet míst – maximálně 50 včetně salonku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)