Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Ostrava-město » restaurace, hostinec » Restaurace a vinárna Klenba - Klimkovice (restaurace)

Restaurace a vinárna Klenba - Klimkovice (restaurace) [27775]



Naše restaurace, pivnice a venkovní zahrádka se nachází v přízemí budovy zámku v Klimkovicích. Otevřeno máme v restauraci i pivnici denně od 11.00. Zavírací hodina je stanovena na předpůlnoční čas, ale znáte hosty.... Výhodou našich zámeckých místností je bezbariérový přístup, klidné prostředí při vstupu do zámeckého parku, příjemná obsluha a vynikající domácí kuchyně, na kterou se sjíždějí hosté i z nedalekého okolí. Široké dvoumetrové silné zdi v zimě poskytují příjemné teplo, v létě se zde nachází zase příjemný chládek. V létě je vám navíc k dispozici posezení na k zámecké budově přilehlé zahrádce. Klid a pohoda parku pak na vás přímo dýchá.

Něco málo z naší historie

Historie naší hospůdky je poměrně dlouhá, sahá až do roku 1983, kdy se pár nadšených svazáků sešlo, aby zrealizovalo svůj dávný sen: založit mládežnický klub pro mladé lidičky Klimkovic. Přebudováním bývalého vězení a později městkých lázní vznikl stánek vskutku na úrovni. Slavnostní otevření M - klubu proběhlo 2. května 1987 pořadem "Otvírák". Následovala celá plejáda dalších kulturních či recesních pořadů, z nichž vzpomeňme: večer poezie, taneční maratón,večer Františka Filipovského, folkový kolotoč (Pepa Streichel, Jaromír Nohavica, Karel Plíhal, Pavel Dobeš, Pepa Nos a mnozí další), výstavy obrazů, Garden - party, divadelní přehlídky, rockové koncerty, pyžamový ples, večer pro ženy, promítání tehdy "zakázaných" filmů atd.     

Sametová revoluce v listopadu 1989 přinesla nejen změny politické i společenské, ale také se zcela logicky dotkla původního mládežnického kulturního stánku. Mládežníci požádali o pronájem klubových prostor tehdejší Městský úřad a postupem času byly místnosti přebudovány do současné podoby. Vznikly dva navzájem neoddělitelné prostory: pivnicová a vinárenská část. Z bývalé chodby byla vytvořena společná kuchyně pro obě provozovny a byl upraven prostor před hlavním vstupem do pivnice na letní zahrádku. Z původních 15 členů sdružení Klenba se vykrystalizovali členové tři, kteří tuto restauraci vedli až do konce roku 2008. Dnes vládne klenbě již jen jeden Svatoplukův syn a snaží se alespoň v něčem navázat na pestrou tradici, která zde od roku 1983 byla.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)