Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Karlovy Vary » restaurace, hostinec » Lesní restaurace a kavárna Diana - Karlovy Vary (restaurace)

Lesní restaurace a kavárna Diana - Karlovy Vary (restaurace) [27585]



Výletní restaurace s rozhlednou Diana patří k nejznámějším a nejnavštěvovanějším místům Karlových Varů. Každoročně k nám zavítá 200.000 hostů.

Psaná historie tohoto výletního místa se datuje do roku 1804. Před 1. světovou válkou zde byla zřízena lanová dráha, rozhledna i restaurace. Mezi nejvýznamnější hosty Diany patřili v minulosti mj. Goethe, Körner a Freud. Současný význam Diany pro Karlovy Vary také dokladuje návštěva prezidentů čtyř evropských států, tzv. „Visegrádské čtyřky“, kteří se u nás setkali roce 2010.

Restaurace a rozhledna jsou umístěny v krásném prostředí lázeňských lesů a začínají zde oblíbené promenádní trasy k Jelenímu skoku, Findlaterově obelisku či ke Vřídlu. Udržované stezky lákají i cykloturisty. Součástí areálu Diany je také minizoo, lesní terasa, stánek s rychlým občertsvením a suvenýry, parkoviště (vjezd automobilům povolen jen na povolení) a každé léto pro Vás otevíráme venkovní cukrárnu s fresh nápoji. Děti si určitě oblíbí místní “minizoo”. Najdou tu poníky, kamerunské kozy, čínská prasátka a pávy. V roce 2015 byla v podloubí restaurace otevřena nová atrakce "Motýlí dům". Návštěvníci tak mohou mezi volně poletujícími motýly pozorovat téměř 30 druhů motýlů z různých koutů světa.

Výjezd lanovkou přímo z kolonády, nejznámější karlovarská rozhledna, stylová restaurace se stoletou tradicí a klidné prostředí lázeňských lesů činí restauraci Diana atraktivní lokalitou pro rodinné výlety, svatby, firemní akce i organizované návštěvy klientů cestovních kanceláří a agentur.

Lanová dráha k nám jezdí každých 15 minut, a sice od 9:00 do 19:00 (květen až září), od 9:00 do 18:00 (duben a říjen) a od 9:00 do 17:00 (listopad až březen). Restaurace Diana otevírá celoročně v 11:00 a běžný provoz končí dle ukončení jízdního řádu lanovky.

Vstup na rozhlednu je zcela zdarma a k dispozici je výtah.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)