Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Karviná » zajímavost » První havířovský minipivovar - Havířov (pivovar)

První havířovský minipivovar - Havířov (pivovar) [27261]



Cesta začala v roce 2012. Našim cílem bylo postavit minipivovar tzv. na „zelené louce“, neinklinovat se do stávající restaurace, ale vybudovat moderní pivovar, podle našich představ . Proto jsme si také dovolili dát název První havířovský minipivovar.

Již od 24.6.2015 máte možnost posoudit, jak se nám to povedlo.

Náš minipivovar není až tak mini, jelikož jeho roční produkce má kapacitu až 2000hl. Podařilo se nám navázat spolupráci se zkušenými a vynikajícími sládky , kteří již získali ve svém oboru mnohá ocenění, takže věříme, že vám bude naše pivo chutnat.

Mezi naše stálá piva patří :

SVĚTLÉ VÝČEPNÍ PIVO 9° MARYČKA

Maryčka je vyrobena z tradičních českých surovin, které se používají k výrobě všech piv v Prvním Havířovském Minipivovaru. Její osvěžující lehkost je dána nižší stupňovitostí 9,5% EPM, nižším obsahem alkoholu a celkový vjem je zdůrazněn světle nazlátlou barvou.

Výčepní pivo je nefiltrované a samozřejmě nepasterizované. Vhodné pro cyklisty . Vaříme hlavně přes léto.

SVĚTLÝ LEŽÁK 11°MAGDON

Pivo Magdon je klasický spodně kvašený světlý ležák, který spadá do populární kategorie jedenácti-stupňovitých piv. Světlý ležák je vařen z ječmenného sladu, který je sklízen a zpracováván na Hané a našemu pivu propůjčuje příjemnou a vyváženou hořkost nejlepší český chmel z Žatce.

Ležák z našeho pivovaru je nefiltrovaný, nepasterizovaný a zachovává si tak nezaměnitelnou chuť skutečně poctivého zlatavého moku.

POLOTMAVÝ SPECIÁL 13°MAUR

Pivo Maur spadá do kategorie speciálních piv. Jeho polotmavá barva je způsobena přidáním karamelového sladu. Karamelový slad nejenže barví pivo do polotmava, ale dává tomuto speciálu specifickou chuť. K výrobě tohoto druhu piva je taktéž použit slad z Hané a během chmelovaru se 4x dávkuje žatecký chmel, na jehož dávce jsme skutečně nešetřili.

Maur je rovněž nefiltrované a nepasterizované pivo.

VÍDEŇSKÝ LEŽÁK 12° GLANC

Vídeňský ležák GLANC získává svou nezaměnitelnou chuť díky použitému vídeňskému sladu. Ležák vídeňského typu (Vienna lager) je styl vaření piva vytvořený Antonem Drehrem ve Vídni roku 1841. Vienna lager má měděnou barvu s průměrnou plností a lehce nasládlou sladovou chutí. Sladové aroma a chuť může mít „pečenou“ příchuť. Chmelová hořkost je jasná, chmelové aroma je méně výrazné.

Speciál je nefiltrovaný a nepasterizovaný.

SVÁTEČNÍ SPECIÁL 15° KVARC

Sváteční speciál je těžší pivo se stupňovitostí nad 15°. Pivo je charakteristické opravdu výraznou plností, vyšším obsahem alkoholu a příjemnou doznívající hořkostí. Toto pivo je pro svou povahu určeno k rozvážnému ochutnávání a ocení jej zejména opravdoví znalci výjimečných piv. Vaříme na Mikuláše.

Speciál je nefiltrovaný a nepasterizovaný.

VELIKONOČNÍ SPECIÁL IPA 14°HUTMAN

Ipa 14° (India Pale Ale) je svrchně kvašený speciál typu Ale. Tento typ piva vznikl v Anglii v době, kdy Britové začli intenzivně kolonizovat Indický subkontinent. Ipa se vyznačuje vyšší hořkostí a jelikož je chmelena tzv. za studena, zákazník ocení zejména výrazné chmelové aroma a samozřejmě vyšší hořkost, která je typickým prvkem tohoto druhu Ale.

Speciál je nefiltrovaný a nepasterizovaný.

Kromě toho prodáváme během sezóny další speciály, jako třeba medové pivo, zelené pivo či speciál Běžec 10°-oficiální pivo běžeckých závodů Havířovské desítky.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)