Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Sokolov » restaurace, hostinec » Restaurace Jan Svatoš - Loket (restaurace)

Restaurace Jan Svatoš - Loket (restaurace) [27211]



Provozujeme restauraci s výhledem na Svatošké skaly. Občerstvení pro vodáky na Ohři, turisty i cyklisty. Nabízíme jídla naší domácí kuchyně a dezerty, točenou zmrzlinu od českého výrobce a nanuky Prima. Nefitrovaný Gambrinus, Prazdroj a tmavý Master. Dále točená kofola, malinovka, citronáda. Další služby: Wi-Fi, Nekuřácký prostor, Zahrádka, Dětský koutek, Parkoviště

CESTA Z LOKTE Z Lokte vede podél řeky Ohře od rozcestí u Goethova pomníku modře značená turistická cesta. Je vhodná pro pěší i pro cyklisty. Není asfaltová, má přírodní zpevněný povrch o šířce cca 2-3 metry. Cyklostezka je vhodná i pro děti. Značená je číslem 204 či jako Euregio Egrensis. Z Lokte ke skalám ujdeme či ujedeme 7 kilometrů. Po cestě čeká návštěvníky několik zajímavostí. Po cca 2 km přijdete na rozcestí „U Štoly“. Již od 14. století se tu těžila cínová ruda. Nejprve v náplavech řeky, později se razily takovéto průzkumové štoly. Po 500 m vlevo vyvěrá výborný pramen Hořčička. Po dalším kilometru stojí bouda Kalík. Ujdete 2,5 kilometru na rozcestí „U Svatošských skal“ a pak dalších 400 metrů a uvidíte dvě ohrazená velká mraveniště. Kousek za nimi si prohlédnete informační tabuli o Svatošských skalách a pak se již jen stačí podívat nad sebe, případně před sebe. Po visutém mostě přes řeku Ohři se dostanete do obce Svatošské skály, kde vás čeká příjemná restaurace.

DOPRAVA AUTEM Nejsnadnější přístup je z obce Doubí. Na hlavní silnici E48 Karlovy Vary - Sokolov odbočte u obce Tašvice po silnici E49. Po několika kilometrech dojedete do Doubí. Avšak vjezd autem do oblasti Svatošských skal není povolen a svůj automobil musíte zaparkovat na parkovišti, které naleznete na příjezdové cestě po levé straně.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)