Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres České Budějovice » restaurace, hostinec » Restaurace PERLA - České Budějovice (restaurace)

Restaurace PERLA - České Budějovice (restaurace) [27005]



Znají ho všichni obyvatelé Českých Budějovic. V nedávné minulosti bylo v přízemí kino Vesmír, hned vedle restaurace Perla, kterou zde najdete i dnes. Ve dvojitém vchodu do naší restaurace byla možnost vyjet výtahem do kavárny v posledním patře s krásnou vyhlídkou na město. I ta však v nedávné době ukončila svůj provoz a dnes jsou v ní kanceláře. Samotný "koldům" je zkratka "kolektivního domu". Jde o rozsáhlý obytný objekt, který vznikl v letech 1959-1964 jako experimentální stavba budovaná z panelů. Boční trakt podél staroměstské ulice byl dokončen roku 1962, střední část s restaurací, kavárnou i kinem o dva roky později.

Historii restaurace Perla netřeba jakkoli dlouze představovat. Pro českobudějovické "rodáky" je spojena s výstavbou tenkrát nejrozsáhlejšího komplexu ve městě.

Od jejího vzniku, kdy první obsluhující personál natočil "první pivíčko" a kuchař uvařil "první gulášek" uběhlo již 52 let. Od té doby prošla několika interiérovými úpravami. Naposledy proběhla v letních měsících (20.7. - 23.8.2015), kdy jsme kompletně zrekonstruovali sociálni zázemí, kuchyni, výčep i restauraci. Změnili jsme i logo a barevnost, aby Vám u nás bylo příjemněji a rádi se k nám opět vraceli.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)