Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Frýdek-Místek » restaurace, hostinec » Restaurace U Sestřiček - Čeladná (restaurace)

Restaurace U Sestřiček - Čeladná (restaurace) [26904]



V Beskydském rehabilitačním centru jsme začátkem srpna 2014 otevřeli nově zrekonstruovanou restauraci U Sestřiček. Interiér restaurace je laděn převážně do světlých, přírodních barev. Na první pohled zaujmou neobvyklá stropní svítidla a také krb s kamenným obložením, který má průhled jak do hlavní místnosti, tak do sousedního salonku s kapacitou 25 osob. Originální jsou také výtvarné doplňky: průčelí hlavního prostoru zdobí obraz s beskydskou tématikou od malíře Jaroslava Korečka, který měl v září 2011 jako jeden z prvních výstavu v tehdy nově otevřené galerii Lara (mimochodem je to také náš bývalý pacient). Další plochy zdobí velkoformátové reprodukce fotografií z přelomu 19. a 20. století, jejichž originály nám laskavě zapůjčilo muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku. Ty zachycují například beskydskou krajinu, neznámé dospělé i děti, nebo naopak osobnosti, kterých si v našem regionu vážíme a jejichž činnost je zdokumentována. Najdete zde také málo známý portrét čeladenského básníka Josefa Kaluse, který vznikl u příležitosti jeho 70. narozenin v roce 1925. 

V restauraci jde ale samozřejmě v první řadě o jídlo. Sestavili jsme proto zcela nový jídelníček, zaměřený na českou kuchyni. S novou koncepcí restaurace nám pomáhal Michal Göth, šéfkuchař hotelu Miura a legenda české gastronomie. 

Jídla nyní připravujeme metodou „sous vide“, jejíž hlavní předností je zachování přirozené chuti, uchování a zvýraznění aroma, šťávy, textury a křehkosti, hodí se také výborně při přípravě dietních jídel. Nejdůležitější zásadou přitom je, že se vždy musí používat naprosto čerstvé a kvalitní suroviny. Proto je vybíráme jen od místních a ověřených dodavatelů. Maso nám dodává firma Steinhauser z Tišnova, domácí sýry odebíráme ze statku pana Menšíka v Kunčicích pod Ondřejníkem, brambory z Fryčovic, zelí z Nošovic a máslo z místních statků. Pohanku dovážíme z vyhlášeného Pohankového mlýna Šmajstrla v Trojanovicích.

Unikátní způsob přípravy, čerstvost a kvalita výchozích surovin a především příprava pokrmů bez přidání jakýchkoliv chuť zvýrazňujících látek dělají z jídel opravdový gastronomický zážitek.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)