Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Plzeň-město » restaurace, hostinec » Restaurace a bar Šachmat - Plzeň (restaurace)

Restaurace a bar Šachmat - Plzeň (restaurace) [26626]



Restaurace a bar ŠachMat vznikla na počátku roku 2010 z původního podniku „U Šesti strun“, který na tomto místě fungoval od roku 1998. Před tím zde 3 roky fungovala pivnice, restaurant a nakonec i vinárna. Tu krátce provozovala rodina Pilců, jejichž otec a synové se mimo jiné věnovali muzice (Beatles revival band – The Stars ) a právě oni pojmenovali tyto prostory „U Šesti strun.“

V roce 1999 vznikla v prostoru za restaurací ve dvoře jedna z největších zahrádek v Plzni s cca 100 místy k sezení. A k čemu by byl hudební název podniku bez živého hraní. Následně se zde začaly provozovat proslulé hudební dýchánky nejrůznějších žánrů jako rock'n rollu, beatu, jazzu, folku i country. Do roku 2003 zde vystoupilo na téměř 320 koncertech spousta místních i celorepublikových kapel a sólistů. Vyjmenovat všechny samozřejmě nejde, takže alespoň některé. Vedle všemožných revivalů (Beatles, Uriah Heep, Janis Joplin, Ozzy, Kiss, …) zde každoročně hráli např. Brutus, P. Dobeš, I. Hlas, Palice, Vl. Mišík a další.

Od února 2003 do června 2007 zde fungovala egyptská a poté ruská restaurace, které se však neujaly a poté se předchozí majitel rozhodl vrátit strunám zašlou slávu až do konce minulého roku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)