Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Opava » restaurace, hostinec » Restaurant a bar U Golema - Chvalíkovice (restaurace)

Restaurant a bar U Golema - Chvalíkovice (restaurace) [26515]



Restaurace a bar U Golema: Již více než sedm let sídlíme v nevelké vesnici nedaleko Opavy, ve Chvalíkovicích. Ano, psal se rok 2001, kdy se poprvé veřejnosti  otevřela  restaurace  U Golema. A právě  od  tohoto roku se personál restaurace stará o Vaše pohodlí.
Svým zákazníkům nabízíme nejrůznější služby. Pořádáme oslavy narozenin, křtiny, promoce, smuteční hostiny, svatby, apod.

Restaurace je rozdělena na dva samostatné salónky – kuřácký a nekuřácký. Díky tomu si jistě přijde na své každý zákazník. V kuřácké části si můžete zahrát kulečník.  Kromě salónků nabízíme příjemné posezení na zahrádce, kde můžete relaxovat za příjemného šumění stromů a poslechu hudby.

Ani s parkováním nebudete mít nejmenší problém. Restaurace má vlastní parkoviště přímo před budovou u hlavní cesty a výhodou je také bezbariérový přístup jak do restaurace, tak na zahrádku.
V jarních, letních a někdy i v teplých podzimních dnech nabízíme jídla z grilu a udírny. Atmosféru provoněnou vůní grilovaných pochoutek Vám v chladnějších večerech mohou zpříjemnit deky, které máme pro Vás k zapůjčení.

Legenda o Golemovi: Je tomu půlčtvrta století, co v Praze panoval císař Rudolf II. Za jeho vlády se lidem dobře nedařilo. Leč za to se dobře dařili alchymistům a okultistum a všelijakám podvodníkům, kteří se sjížděli na Pražský  hrad z celé Evropy, aby zneužili jeho zájmy o umění a vědu. V těch časech žil v Gettu učený rabín Jehuda Low Ben Besalel a tomu neušlo, že ve hmotě spí nesmírná síla. Legenda vypráví o jeho zázračném golemovi, kterého si rabín vytvořil z docela obyčejné hlíny. Oživoval prý jej tím, že mu vkládal do čela šém s kouzelným hebrejským nápisem. Když se však přesvědčil, že golem páše více zla než dobra, zbavil jej života a někam jej ukryl. Císař si však umínil, že Golema musí mít a dal rozkaz prohledati celou Prahu. A mezitím se pan komoří Lang snaží již od časného rána rozptýlit císaře krásnými ženami, sochami, obrazy a hudbou.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)