Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » restaurace, hostinec » Švejk Restaurant U Karla - Praha 2 (restaurace)

Švejk Restaurant U Karla - Praha 2 (restaurace) [26251]



Stylová Restaurace ŠVEJK v centru Prahy, v těsném sousedství známého pivovaru U Fleků, Vás svojí nenapodobitelnou atmosférou vrátí do dob rakousko-uherského mocnářství, na samý začátek 20. století. Pro hosty nabízíme 120 míst v restauraci, 22 míst v nekuřáckém a 8 míst v karetním salonku. Výzdoba naší restaurace, propracovaná do nejmenších detailů, obrazy Josefa Lady ve švejkovském duchu, kostýmy personálu, ale i karetní salonek a samozřejmě vynikající staročeská kuchyně s originálními recepty a výborné točené pivo Plzeňský prazdroj 12°, dokonale dokreslí ducha doby.

Náš jídelní lístek je sestaven s důrazem na tradiční českou kuchyni. U nás si můžete pochutnat na jídlech, která jsou vařena tak, jak se opravdu vařit mají, z ingrediencí, které do jidel patří, nešizená a v pravdě "domácí". Jsme jedna z mála pražských restaurací, kde si můžete vybrat z široké nabídky bezlepkových jídel!

A také se u nás můžete nasnídat a to již od sedmi hodin ráno, a to každý den.Kromě výše zmíněné plzeňské dvanáctky můžete zahnat žízeň i populárním Gambrinusem 10°, černým Velkopopovickým kozlem nebo nealkoholickým Radegast Birrel, jakožto i dalším výběrem alkoholických i nealkoholických nápojů, včetně stylové becherovky. Kromě skvělé atmosféry, jídla i pití Vás příjemně překvapí i naše ceny!

Naleznete nás v centru Prahy v ulici Křemencově 7. Otevřeno máme od pondělí do neděle od 7 do 23 hodin. V blízkosti jsou zastávky tramvaje Lazarská a Karlovo náměstí nebo metra Národní třída a Karlovo náměstí.

Trocha historie

Samotný dům, ve kterém je restaurace zřízena, byl vystavěn v letech 1896-7 věhlasným architektem Františkem Buldrou. Má velmi kvalitní sklepy, čehož využil pražský vinárník Goldhammer, který zde zřídil za první republiky velkoobchod s vínem a vinárnu U politické mrtvoly. Tuto vinárnu navštěvovali mimo jiné jedni z prvních členů Devětsilu - Vladimír Štulc, Eduard Bass se svým průvodcem L. Khásem, profesor V. V .Štěch, Václav Talich, občas zavítal i Holan s Nezvalem a další významní umělci této doby.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)