Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » restaurace, hostinec » Fregata Restaurant - Praha 2 (restaurace)

Fregata Restaurant - Praha 2 (restaurace) [25777]



Vstoupili jste na loď, která nese hrdý název Fregata a která kotví v Podskalí již od roku 1969. Celá posádka je připravena svými službami zpříjemnit Vaší plavbu a poskytnout Vám i Vašim hostům řadu nezapomenutelných gastronomických zážitků.

Vězte, že naším prvořadým cílem je vytvořit k Vaší spokojenosti příjemné prostředí, kam se budete všichni rádi vracet.

Naše plavba vede jak kuchyní středozemí, tak i zákoutími kuchyně domácí. Ať se již jedná o připravovaná jídla z ryb, mořských potvůrek, respektive i jatečných mas a zeleniny jsou všechny suroviny dodávány těmi nejrenomovanějšími dodavateli v prvotřídní jakosti.

Jméno Podskalí se odvozuje od skály, na které od 12. stol. stojí kostel sv. Kosmy a Damiána a na které později vznikl Emauzský klášter a kostel sv. Jana na Skalce. V r. 1348 byla tato starobylá vesnice s tímto názvem zahrnuta do hradeb Nového Města, založeného Karlem IV.

Hlavní obživou obyvatel Podskalí byl odpradávna obchod se dřevem, které se plavilo po Vltavě. Z vorů připlavených do Prahy se při ústí Botiče vybíralo clo, tzv. výtoň.

Podskalská zástavba byla soustředěna kolem dvou ulic souběžných s řekou, spojených krátkými příčnými uličkami. Hlavní tepnou byla ulice Podskalská, která na rozdíl ode dneška vedla po břehu řeky. Jednu její stranu tvořily plavecké domy, druhou pobřeží s dřevařskými ohradami.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)