Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » restaurace, hostinec » Restaurant Pravda - Praha 1 (restaurace)

Restaurant Pravda - Praha 1 (restaurace) [25655]



Restaurace Pravda Brasserie, která se nachází v elegantní Pařížské ulici, naproti restauraci Barock, se může chlubit atmosférou a specialitami inspirovanými kulinářským uměním celého světa. Pravda Brasserie je kosmopolitní restaurace, která Vás přiláká svým atraktivním interiérem, vynikajícími jídly a profesionálním personálem.
Úchvatná budova, ve které se Pravda Brasserie nachází, stojí mezi bohatě zdobenými domy a luxusními obchody elegantní Pařížské ulice. Budovu navrhli v roce 1906 architekti Richard Klenka a František Weyer a jejím dominantním prvkem je věž, která propojuje zakřivený roh se sloupovou otevřenou halou opatřenou balkonem. Průčelí budovy je mimořádnou přehlídkou zdobných prvků - bohatě zlacených štuků, figurálních nosníků, mozaik a umělého mramoru. Zkrátka něco, co se musí vidět! Fasáda je po nedávné renovaci a průčelí se tak skví v celé své původní nádheře a stavba je bezesporu ozdobou Pařížské ulice. Opravdová pastva pro oči.

To však není to jediné, co vás do Pravdy přiláká. Restaurace je ukázkou pozoruhodného minimalistického interiéru s novogotickými prvky. Vzhled restaurace je dílem dvou slavných osobností. Návrh novátorského interiéru pochází z ateliéru dánského architekta Jese Edvardse - na stěnách zdobených štuky jsou umístěny křišťálové lustry, které společně s bělostnými ubrusy a židlemi dávají místu dokonale novogotickou atmosféru.

Není nejmenších pochyb, že Vaší pozornosti neunikne jediný obraz, který v restauraci visí. Jeho autorem je Pedja Djakovič a dílo se jmenuje jednoduše Pravda. Dílo, inspirované něžností a statečností Sametové revoluce, odráží novou dobu a svým umístěním, ve kterém důležitou roli hraje zrcadlo, doplňuje interiér restaurace.
Pravda Brasserie bude požitkem nejen pro Vaše oči, ale také pro Vaše chuťové pohárky. Vyberte si z mezinárodního menu, které se skládá ze specialit inspirovaných mnoha kulinářskými školami celého světa. Pokud jste příznivci asijské kuchyně, proč nezkusit polévku Tom Yam nebo indonéský krevetový wok? Pokud dáváte přednost evropštějším chutím, co třeba norský losos, italské carpaccio z hovězí svíčkové nebo ruský boršč? Ty z Vás, kteří zatouží po něčem sladkém, zcela jistě uspokojí cheesecake z lesních plodů.
V Pravdě si vychutnáte gurmánskou cestu kolem světa bez toho, abyste se museli zvednout ze židle.

Protože pověst restaurace láká řadu celebrit světových jmen, můžete si být jisti, že tady budete v dobré společnosti a že jíst budete ve velkém stylu.




strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)