Libanonská restaurace El Emir byla otevřena v říjnu 2007 současně s otevřením nákupního centra Palladium, jehož je součástí. El Emír je nástupcem libanonské restaurace Byblos, která nabízela své služby od roku 2001 do otevření El Emir v sousedství Palladia v Burzovním paláci.
V roce 1993 přijel do Prahy pan Rameh El Ayache (1973) s úmyslem navázat na rodinnou tradici a otevřít libanonskou restauraci. Sourozenci provozují takové restauranty v Londýně a Melbourne. Po nasbírání nezbytných zkušeností v restauracích Fakhreldine a Sultan se mu podařilo v roce 2001 otevřít zmíněnou restauraci Byblos.
Jak je patrno z těchto informací El Emir není žádným nezkušeným nováčkem na trhu mezinárodních kuchyní v Praze.
Zkušený tým každý den připravuje speciality libanonské kuchyně z originálních surovin. Zachování autentičnosti garantuje přítomnost libanonského šéfkuchaře a zachování tradičních postupů při přípravě pokrmů. Skutečnost, že El Emir převzal péči o klientelu svého předchůdce by mohla jeho majitele naplňovat uspokojením, ale opak je pravdou. Věříme, že naše snaha jak o zlepšování nabídky libanonských specialit a vín, tak o servis pro naše klienty, nám přinese zájem nových návštěvníků, kteří přijdou poznat kouzlo libanonské kuchyně právě k nám, do restaurantu EL EMIR.