Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Břeclav » divadlo » Divadlo Loutky bez nitek - Němčičky (divadlo)

Divadlo Loutky bez nitek - Němčičky (divadlo) [25133]



Není jisté, kdy první Loutka zbavena své nitky byla. Archeologové se neshodují. Jisté však je, že 6 loutek začalo se scházeti od července léta páně 2004. V této době očekávalo se s napětím kolečka skřípajícího, co ze sebe vyloudí slovaznalá loutka.  Čekání se vyplatilo, již 1.října spatřil scénář světlo a vůni světa. Poté rozhozeny sítě byly a zachycena v nich další loutka. Tak v hereckém nebi skvělo se šest loutek, pro něž na míru ušit scénář od loutky další.

   Při prvním dotyku se scénářem loutky uslyšely své dřevo znít. Nenechaly tento tón v sobě zaniknouti. Proto scénář obletěl Písňotepecký svět a odměnou nám byla hudba a písně, jenž libostí oplývaly. Loutky dále tvrdě zkoušely na prknech kulturních domů, muzeí a divadel. Jelikož myšlenka Písňotepeckých bohů spočívala v mnohanástrojovém obsazení, začaly Loutky Potulné muzikanty sháněti a hudbu nahrávati. Loutkám se zdálo, že písně i slovo by měly zubu času odolávati a kdykoli lidi těšiti. Proto kompaktní disk vylisován byl. Tak spojena byla ušlechtilá slova, lahodná hudba a herecké umění v naše první představení JSEM, KDO JSEM.   

     Základní kámen druhého představení byl položen hned po novoročí 2006. Loutky se stále scházely, smály se a pomalu pronikaly do tajů nového příběhu slovaznalé loutky. Písňotepci brali melodie ptákům z úst a potulní muzikanti jim vkládali novou duši. V tomto časovém údobí nás jedna loutka opustila a další zase přišla. Koncem března 2008 se dvouleté úsilí přemístilo z nitek do provázku a vy můžete shlédnout PÍRKO Z ANDĚLA.

Loutky bez nitek - divadelně hudební soubor, vznikl povětšinou ze členů vokálního souboru Solia. Soustředí se na autorské muzikálové příběhy. Charakterizuje jej malý počet kulis i rekvizit, což dává prostor divákově fantazii, také náznakovost, symboličnost, experimentálnost a krátké stručné dialogy. Důraz je kladen na herecký výkon, hluboké vyjádření pocitu zesíleného písněmi, které píší, textují a nahrávají skladatelští nadšenci, profesionálové i samotní členové souboru. Soubor zpívá na half-plyback (živé zpěvy do nahrané hudby za pomoci zvukařské aparatury a mikroportů).


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)