Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Třebíč » koupaliště, bazén, aquapark » Koupaliště Rokytnice (koupaliště)

Koupaliště Rokytnice (koupaliště) [24856]




Stavba koupaliště v Rokytnici nad Rokytnou byla realizována počátkem 70. let z převážné většiny svépomocnou prací občanů. Na tehdejší dobu se jednalo o velmi zdařilé dílo, které si brzy našlo svoje příznivce a stalo se vyhledávaným cílem výletů za koupáním. Díky své nevelké vzdálenosti od okresního města a malebnosti prostředí, do kterého je umístěno,  je už od svého vzniku oblíbeným místem odpočinku i občanů Třebíče. Obliba tohoto koupaliště přetrvává i v dnešní době, kdy mnohá jiná místa nabízí širokou nabídku moderních technických prostředků a za poslední roky se návštěvnost tohoto zařízení pohybuje kolem 4 000 návštěvníků za sezónu.

V areálu koupaliště se nachází velký bazén o rozměrech 50 x 35 m s plynulým vstupem do vody a malý bazén pro neplavce. Koupaliště je napouštěno kvalitní podzemní vodou, která je po celou sezónu udržovaná v dobré kvalitě. Bazén je vybaven skokanským prknem a skluzavkou. Pláž koupaliště je travnatá s pravidelnou údržbou. Občerstvení je zajištěno ve venkovním bufetu nebo v restauraci s celodenním provozem, která nabízí jak nápoje tak studená i teplá jídla. Návštěvníkům koupaliště slouží šatny pro muže a ženy se s WC a sprchami s teplou vodou. V areálu se dále nachází travnaté fotbalové hřiště I. SK Rokytnice nad Rokytnou. Pro potřeby her návštěvníků areálu slouží travnatá plocha s udržovaným trávníkem vedle přístupové komunikace.

V roce 2005 bylo provedeno zastřešeného sezení kolem  betonového parketu, vytvoření míst pro odstavení jízdních kol a doplnění a oprava komunikačních ploch . V roce 2006 došlo ke změně nájemce areálu koupaliště. Novým nájemcem je pan Marian Vahiľa ze Starče, který před otevřením restaurace v červnu 2007 provedl za finančního přispění obce, jako vlastníka objektu,  velmi zdařilou úpravu exteriétu i interiéru restaurace. Úkolem dalších let bude zřízení hřiště pro míčové hry (volejbal, tenis) a parkovacích míst pro návštěvníky.
V areálu koupaliště jsou pořádány v letním období také taneční zábavy a  sportovní a společenské akce. 

Půjčovna míčů, petanque, stolní fotbal, ruské kuželky, skluzavka a dětský koutek Vám zpříjemní pobyt.

Do areálu koupaliště je zakázán vstup se psy a ostatními zvířaty.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)