Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Vsetín » pension » Penzion Pohoda - Velké Karlovice (pension)

Penzion Pohoda - Velké Karlovice (pension) [24327]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

Rodinný Penzion leží v turisticky atraktivní chráněné krajinné oblasti Moravskoslezských Beskyd a Javorníků, v obci Velké Karlovice, v údolí Léskové.

Toto pohoří je svým charakterem a výškou (kolem 1000 metrů nad mořem) ideální jak pro rodiny s dětmi, tak pro starší lidi. Samotný penzion je ve výšce 610 metrů n.m. a právě proto tato krajina poskytuje ideální podmínky pro pěší turistiku. Velké množství cyklostezek zase nabízí ideální možnosti pro cykloturistiku. Pro zájemce tenisu lze dohodnout tenisové kurty, nebo squash, biliárd či bowling. V samotné obci je velké koupaliště a do vzdálenosti 15 km dvě jezera ke koupání. Milovníci zvířat si mohou zajezdit na koních.

V zimních měsících je zde vždy dostatek sněhu a lze využít několik lyžařských areálů (Machůzky, Kyčerka, Léskové, Kasárna, Soláň, Bumbálka, Podťaté atd.) s velkým množstvím udržovaných sjezdovek a běžeckých tratí. Pokud si před penzionem zapnete lyže, můžete za 3 minuty lyžovat na sjezdovce Razula, která je 1 km dlouhá, či na 400 m sjezdovce Vajzák a pro nejmenší doporučujeme lyžování na dětském vleku.


Z historických památek a zajímavostí lze doporučit karlovské muzeum, karlovský kostel (dostavěn r. 1754), jezero, prales Razula s řadou chráněných rostlin , karlovské fojství nebo rozhlednu s výhledem na hřebeny Beskyd, Javorníků a slovenských hor. Za návštěvu jistě stojí Valašské muzeum v přírodě v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm.

Samotný penzion je zrekonstruován v typicky valašském stylu se všemi detaily jako např. šindelová střecha, dřevěné rýny a držáky rýn, dobové dveře s kovanými klikami, dobové stropy a podlahy atd. Penzion má kapacitu 18 míst. Dva 2 lůžkové, dva 3 lůžkové pokoje a 2 čtyřlůžkové apartmány, z nichž jeden je vybaven navíc masážní vanou a krbem. Všechny pokoje jsou v prvním patře a jsou vybaveny koupelnou, sociálním zařízením, televizí se satelitem a rádiem. V přízemí je bar a jídelna se stylovým krbem, na kterém lze připravit nejrůznější speciality, jako například živáňskou pečeni, steaky nebo celé sele. V letním období lze sedět venku na terase a kochat se atmosférou okolních hor a děti si zase mohou hrát na pískovišti nebo prolézačkách. Večeři si můžete vychutnat v altánku na zahradě.

Jak vidíte, penzion Pohoda nabízí ideální podmínky pro aktivní odpočinek a rodinné dovolené zaměřené na turistiku, lyžování i poznání zajímavých míst na Valašsku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)