Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Olomouc » letiště » Letiště Olomouc (letiště)

Letiště Olomouc (letiště) [2425]



První letadlo přistálo na cvičišti v Olomouci - Neředíně 21. srpna 1910. Byl to Blériot ing. Jana Kašpara.

Myšlenka založit v Olomouci civilní leteckou organizaci vznikla současně na dvou místech, v Hlavních leteckých dílnách a v České sportovní společnosti Olomouc. Svolavatelem se stala Česká sportovní společnost. Ustavující schůze se konala 7. dubna 1926. V roce 1927 byla založena župní organizace Olomouc, která obsahovala řadu místních skupin.

Plachtařský odbor byl založen na župní schůzi 23. listopadu 1930 a činnost zahájil v příštím roce stavbou dvou kluzáků. První škola bezmotorového létání v ČSR proběhla v srpnu 1931. Uspořádal ji plachtařský odbor Olomouc v oblasti Bystřice pod Hostýnem. Olomoucký plachtařský odbor byl na jaře roku 1932 první v ČSR, který vyzkoušel a zavedl autostarty kluzáků, tj. starty ve vleku za jedoucím automobilem. Téhož roku byly provedeny první aerovleky v ČSR na letišti Olomouc-Neředín.

V roce 1935 byla v rámci župní propagační letky zřízena pilotní škola, která byla koncem roku převedena na samostatný spolek - Hanácký aeroklub Olomouc. Nové civilní letiště Olomouc - Holice bylo slavnostně otevřeno 6. června 1937, a bylo předáno do užívání Hanáckému aeroklubu a Hanácké župě Masarykovi letecké ligy. Zde probíhala veškerá letecká činnost až do 15. března 1939.

Období 2. světové války:
Po okupaci naší vlasti hitlerovským Německem odešlo 29 pilotů Hanáckého aeroklubu do zahraničí, kde jako letci bojovali na západní i východní frontě. V boji zahynulo 19 z nich - mají symbolický hrob na hřbitově v Neředíně.

Po 2. světové válce:
Po osvobození byla obnovena činnost Hanáckého aeroklubu na civilním letišti v Olomouci-Holici v rámci Českého národního aeroklubu. Do plachtařského výcviku se hned po válce zapojilo 700 zájemců.

Od roku 1954 začínají vynikající úspěchy v letecké akrobacii pod vedením Miloslava Přikryla, který se stává zakladatelem olomoucké akrobatické školy. Tříčlený roj C-104 vystupoval v Vídni, Curichu, Innsbrucku, Mnichově. V roce 1957 vznikají další akrobatické skupiny: pětka C-105, ženská trojka C-105, akrobatická devítka C-104 „létající cirkus“, čtyřka v boxu na Z-226A, ženská čtyřka v boxu a čtyřka na cvičných stíhačkách Jak-11 (C-11). Jména jako Přikryl, Kadlčík, Šálek, Krenč, Pohlídal, Skácelík, Lockerová, Krenčová, Loskotová a další byla pojmem.

V roce 1960 se na Lockheed Trophy v Anglii zůčastnili jako jediné ženy z 16 závodníků E. Krenčová a J. Lockerová a získaly 5. a 7. místo. Na I. mistovství světa v letecké akrobacii v Bratislavě obsadil František Skácelík 3. místo a stal se 2. vícemistrem světa.

Hodnotných výsledků dosáhli piloti hanáckého aeroklubu také v oblasti bezmotorového létání. Mezi nejslavnější patří například J. Jílek, V. Hlavizna, J.Olivík a další.

Na sklonku roku 1960 je zrušeno letiště v Olomouci - Holici a celý aeroklub nachází nové působiště na letišti Olomouc - Neředín. V roce 1972 po obsazení letiště Sověty ukončil Hanácký aeroklub svou činnost a přesunul se do Vyškova. Činnost dvou aeroklubů na jednom letišti však nebyla dobrá a tak jsou v roce 1976 sloučeny.

V roce 1992 obnovuje Hanácký aeroklub letový provoz v Neředíně. Vyvstávají však majetkové spory, které končí u soudu, a Hanácký aeroklub se stěhuje na letiště do Šumperka. V roce 1998 se však vrací zpět, aby navázal tam, kde v roce 1930 začal.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)